Pascalle Wijnands: “Ik heb echt met mijn handen in mijn haar gezeten”

Pascalle Wijnands: “Ik heb echt met mijn handen in mijn haar gezeten”

Pascalle Wijnands

Ruim een jaar geleden kocht Pascalle Wijnands de toen nog onervaren appaloossapony Connect the Dots. Ondanks dat het niet de bedoeling was om een pony op de leiden, begon de jonge amazone vol goede moed aan het avontuur. Na een lange weg vertelt ze nu trots dat het echt de goede kant op gaat.

“De bedoeling was om gelijk de wedstrijdsport in te gaan, maar toen we haar net hadden bleek ze groener te zijn dan we dachten. Ze kwam rechtstreeks uit Ierland, dus we begonnen gelijk aan een uitdaging”, begint de amazone te vertellen. “In het begin ging het niet altijd even goed. Als ik probeerde op te stappen kon ze uit het niets er keihard vandoor rennen. Ik heb wel echt met mijn handen in mijn haar gezeten op sommige momenten”.

VooruitgangPascalle Wijnands Connect the Dots

De amazone besloot de training anders aan te pakken. “We hebben heel veel oefeningen en werk vanaf de grond gedaan om onze band te verbeteren. Uiteindelijk zijn we dit op gaan bouwen met een zadel en uiteindelijk een ruiter op haar rug”, blikt Wijnands terug. “Ondertussen gaat het echt de goede kant op. Stap en draf zitten er al goed op en ook de galop zijn we heel langzaam aan het opbouwen. Ze vindt het nog best spannend en het is ook nog best moeilijk op sommige momenten, maar er zit vooruitgang in”.

Niks in te brengen

Omdat Dot nog niet helemaal doorgereden is, vindt Wijnands het werk vanaf de grond net zo belangrijk als het rijden. “Ik wil graag meer longeren. Het is handig en komt vaak beter uit dan rijden, maar het lukt nog niet helemaal. Dot vindt het super moeilijk om korte bochten te maken, zo’n kleine volte is extra lastig voor haar. Op het moment dat ze dan niet meer wil kan ze me de hele bak doortrekken, dan heb ik echt niks meer in te brengen”.

Problemen

De amazone besloot een video in te sturen naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge, ze koos ervoor om haar problemen voor te leggen bij Monya Spijkhoven. “Ik heb voor Monya gekozen omdat ze aangaf goed te zijn met de dubbele lijnen. Toevallig zat ik een tijdje terug er over na te denken om dit een keer te gaan proberen, omdat Dot longeren met een enkele lijn heel moeilijk vindt. Natuurlijk is het belangrijk om ook overweg te kunnen met een enkele lijn, maar dubbele lijnen is echt iets wat ik heel graag nog wil leren. Niet alleen voor Dot maar ook voor mijn andere pony Witje”.

Ze vervolgt: “De feedback die ik kreeg was echt nuttig. Het was fijn om te horen dat ik goed stond, maar dat de lijn wel een slagje korter kon. Ik mocht wat meer in contact blijven met mijn pony, daar zijn we nu ook hard op aan het oefenen. Daarnaast maakte ik wat foutjes bij het wegsturen, dat was ook een fijne tip waar we echt iets mee kunnen”.

Feedback

“Het was super leuk dat je je vide terugkreeg met ingesproken feedback. Hierdoor kan je gelijk zien waar het fout ging en ga je de feedback beter begrijpen. Ik ga zeker nog een video insturen om mijn verbetering te laten zien. Het concept is leuk en de tips zijn erg nuttig, ik zou het iedereen aanraden om mee te doen”.

Om het longeren te stimuleren en je te helpen tijdens het trainen hebben wij de Hoefslag@Home-longeerchallenge opgericht. Bij Hoefslag@Home film je je trainingen gewoon bij je thuis. Je krijgt binnen drie dagen uitgebreide feedback én je maakt kans op een privéles van het door jou gekozen jurylid. Ben je benieuwd? Klik dan hier voor alle informatie!

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties