Partij voor de Dieren: “Konikpaarden hebben geen enkele vorm van beschutting!”

Partij voor de Dieren: “Konikpaarden hebben geen enkele vorm van beschutting!”

konikpaarden
Konikpaarden

Fractievoorzitter en Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren Flevoland heeft aangifte gedaan tegen Staatsbosbeheer. “Tijdens de bloedhete zomer houdt Staatsbosbeheer Konikpaarden in een vangkraal zonder enige vorm van beschutting en schaduw,” stelt de partij vast.

Ook Karen Soeters deed namens dierenbeschermingsorganisatie House of Animals aangifte.

Quarantaineperiode

De Konikpaarden die in de vangkraal worden gehouden zijn in afwachting van hun quarantaineperiode voordat ze vertrekken naar Wit Rusland. “In dit afgesloten gebied hebben de dieren geen enkele vorm van beschutting. De Partij voor de Dieren vinden het belangrijk dat de dieren de keuzemogelijkheid hebben om te kiezen tussen het staan in de zon, danwel in de schaduw.”

Leonie Vestering heeft een werkbezoek aangevraagd om zelf te kunnen zien hoe het met de dieren gaat. “Maar Staatsbosbeheer staat dit niet toe en belemmert daarmee mijn werk als lid van de Provinciale Staten.”

Onthouden van zorg

Naast het overtreden van dit artikel maakt Staatsbosbeheer zich schuldig aan de overtreding van artikel 2.2.8 van de Wet dieren, stelt de Partij voor de Dieren vast. “Namelijk het onthouden van de nodige zorg aan dieren die onder hun hoede zijn. Dit is zelfs een misdrijf.”

Bron: Website Partij voor de Dieren Flevoland

Foto: archief Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties