Rio: BRONS voor Frank Hosmar

Rio: BRONS voor Frank Hosmar

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.

Nadat gisteren al individuele medailles in Grade III verdeeld werden, waarbij Sanne Voets nét naast een podiumplek greep, is het vandaag de beurt aan Grades IV en Ib. Er wordt vandaag niet alleen om medailles gestreden, maar ook om plaatsing voor de Kür op Muziek die aanstaande vrijdag plaatsvindt. Per Grade mogen enkel de beste zeven combinaties daaraan deelnemen.

Frank Hosmar, die vier jaar geleden tweemaal individueel brons won, ging als eerste van de negen deelnemers in Grade IV van start. Hij behaalde met Alphaville een score van 72,452%. en scoort dus iets beter dan in de teamtest afgelopen maandag, toen hij 72,381% neerzette. Aan de scores van de nummers één en twee in de teamtest kwam de Twentse ruiter echter niet. Het goud ging naar de Britse Sophie Wells met KWPN’er Valerius (v. Flemmingh) met 74,857%. Zilver was er voor Michèle George met FBW Rainman (v. Rubicell) uit België, die 74,333% neerzette. Maandag was de volgorde nog omgekeerd.

‘Trots op Frank en Alf’

Trainer Adelinde Cornelissen was tevreden met de prestatie van haar pupil: ‘Frank reed een foutloze proef, met een goede keertwendingen, een mooie opwaartse draf en prima galoptour. Als kritische coach kan ik zeggen dat zijn eenvoudige wissels nóg beter kunnen; die zijn zijn handelsmerk. Er is dus nog ruimte voor verbetering. Ik ben  trots op hem en Alf!’ Ook Hosmar zelf kwam opgetogen de ring uit. ‘Beter kon het niet.’

Nicole den Dulk

Ook Nicole den Dulk komt vandaag in actie. Zij start met Wallace als negende van de elf deelnemers in Grade Ib, haar starttijd is 20.28 uur (Nederlandse tijd).

Uitslag Paralympics Grade IV individuele proef.

Foto: DigiShots

Reacties