Paralympics: Bolmer zevende in Kür

Paralympics: Bolmer zevende in Kür

0 33

Ook in de Kür Grade II mocht het niet zo zijn in Londen bij de Paralympische Spelen. Petra van de Sande (#Petragoesforgold), in Kentucky nog goed voor goud, werd nu twee na laatste en moest het doen met 61,450% en de 18e plaats. Er zat veel te veel spanning op de mooie zwarte merrie Valencia en niets paste meer.
Gert Bolmer maakte zijn wens om nu foutloos te rijden waar. “Na de schrikreacties door de zandzakken in de teamproef en mijn eigen fout in de individuele proef wilde ik nu in elk geval foutloos rijden. Dat lukte.”
In Mannheim scoorde Bolmer boven de 74% met deze Kür, nu werd het 71,650% en de 7e plaats. “Zelf vond ik het minstens zo goed gaan als in Mannheim. Voor mezelf heb ik deze Paralympics het dus fijn afgesloten, al blijft het balen dat we zonder teammedaille naar huis gaan”, zegt Gert.

Het goud was voor Natasha Baker (Cabral), die afgelopen zaterdag ook al het goud in de wacht sleepte. Het zilver en brons waren voor Duitsland, in de vorm van Britta Napel en Angelika Trabert.

Lees alles over de teamwedstrijd en de individuele strijd in de komende Hoefslag

foto: FEI

 

Reacties