Para-amazone Lotte Krijnsen verkoopt Zarienta naar Taiwan

Para-amazone Lotte Krijnsen verkoopt Zarienta naar Taiwan

krijnsen
Lotte Krijnsen - Zarieta Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

Lotte Krijnsen heeft haar vijftienjarige merrie Zarienta (v.Sir Sinclair) verkocht. De merrie was succesvol in de internationale para dressuur en werd daarnaast uitgebracht in de Lichte Tour. Zarienta vertrekt naar Taiwan.

Focus op Rosenstolz

Krijnsen is actief in de para-sport, daarnaast trainde ze haar merries Rosenstolz (v.Rotspon) en Zarienta door naar de Lichte Tour. Voor de amazone blijkt de combinatie van de para-sport, haar werk en het trainen en uitbrengen van twee paarden op dit niveau niet langer mogelijk. Daarom heeft ze de keuze gemaakt om zich volledig te gaan richten op haar Rosenstolz. Deze merrie loopt eveneens Lichte Tour en kwam onder het zadel van Krijnsen al uit op twee Europese Kampioenschappen. Op de observatiewedstrijd in Kronenberg begin deze maand pakte de amazone drie tweede plekken, daarmee doen ze dit jaar wederom een gooi naar het EK Paradressuur.

Zarienta

Zarienta draaide sinds 2014 mee in de internationale paradressuur. De combinatie Krijnsen en Zarienta boekte meerdere internationale successen, waaronder eerder dit jaar nog een derde plek in de kür op muziek in Doha. In 2015 maakten ze deel uit van het winnende Nations Cup team in Genemuiden. Zarienta zal haar carrière voortzetten onder een Taiwanese amazone.

Bron: Hoefslag/persbericht

Zie ook: Subtop: Para dressuuramazone Lotte Krijnsen heeft de slipjas al klaarliggen

Reacties