Para Fries Karsten overleden op NK in Ermelo

Para Fries Karsten overleden op NK in Ermelo

0 13195
Saskia Louise Meinema - Karsten van de Oostwal NK Dressuur 2020 © DigiShots

Vrijdagmorgen 18 september is Karsten van de Oostwal (v. Tjalbert 460) overleden op het NK Dressuur in Ermelo. Karsten zakte ’s morgens vroeg tijdens het baan verkennen in elkaar en is ter plekke overleden. De negenjarige hengst zou met zijn amazone Saskia Meinema starten in de paradressuur.

A-kader

Meinema vertelde aan Phryso dat ze blij is dat haar ambitie weer helemaal terug is en ze kijkt uit naar het komende NK en de finale van de Witte-Van Moort-prijs in oktober. ‘Ik wil graag doorgroeien naar de top in de parasport. Op het NK rijden we tussen de beste pararuiters. We gaan zo goed mogelijk rijden, want een plek in het A-kader is mijn doel. En stel je voor, een Fries op dat niveau in de parasport, dat is mooie reclame toch?’

Natuurlijke dood

Volgens het wedstrijdprotocol zal er onderzoek gedaan worden naar de doodsoorzaak van Karsten, zo geeft het KNHS aan. Karsten lijkt een natuurlijke dood gestorven te zijn en is voor onderzoek naar de GD gebracht. Donderdag namen Saskia en de door haar zelf gefokte Sterhengst Karsten nog deel aan het eerste onderdeel van de NK paradressuur.

Bron: Phryso

Foto: Digishots

Reacties