Pam Nieuwenhuis zesde op EK pony’s

Pam Nieuwenhuis zesde op EK pony’s

0 387
Pam Nieuwenhuis
Pam Nieuwenhuis en Zeppe van de IJsseldijk, op Outdoor Gelderland 2016

Op de afsluitende dag van het Europees Kampioenschap voor ponyruiters in Bishop Burton sprong de bruine hengst Zeppe van de Ijsseldijk (v. Zodiak) slechts één balk naar beneden. Pam Nieuwenhuis eindigde daarmee op een zesde plaats in het eindklassement, het beste Nederlandse resultaat.

Goud naar Zweden

De finaledag bestond vandaag uit twee manches. In de tweede omloop reed Nieuwenhuis een knappe nulronde, de eerste omloop kreeg zij te kampen met één springfout. Met een foutloze ronde op de eerste dag en vier strafpunten op dag twee, liet zij alle andere Nederlandse combinaties achter zich. Liv Huijbregts werd met Enzovoort Dew-Drop (v. Anthem Dew Drop) twintigste in het eindklassement. Het goud ging naar Zweden, Ingemar Hammarström wist met Ocean des As alle dagen foutloos te blijven. Max Wachman won met Cuffesgrange Cavalidam zilver. Een barrage werd verreden voor de bronzen medaille, die beslist werd ten gunste van Claudia Moore en Elando van de Roshoeve voor Groot-Brittanië.

Landenwedstrijd

Lily Engelsman mocht niet aan start komen in de finale, maar behaalde gister een knappe vierde plaats in de Farewell competition. Deze troostfinale werd gewonnen door de Deense Josefine Sandgaard Mœrup. In de landenwedstrijd, die op vrijdag werd beslist, eindigde het team op een gedeelde vijfde plaats met Duitsland en Denemarken.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties