Pam Nieuwenhuis: “Ik vind het heel leuk dat ik Nederland mag vertegenwoordigen”

Pam Nieuwenhuis: “Ik vind het heel leuk dat ik Nederland mag vertegenwoordigen”

Pam Nieuwenhuis - Foto: Dutch Youngster Festival

Pam Nieuwenhuis reed deze week mee op de FEI SCIO Youth Final in Opglabeek. Samen met Senna Everse, Meike Zwartjens en Marie Sandell mocht ze Team Nederland vertegenwoordigen op de Nations Cup Junioren. Ondanks dat ze de tweede ronde niet mocht rijden, kijkt ze positief terug op haar proeven.

“Het ging heel goed en ik ben blij met de resultaten”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb veel kunnen rijden deze week. Met Golden Boy V (v. Boss) reed ik mee in het team. We hebben de eerste ronde van de landenwedstrijd mogen rijden, maar mochten helaas niet door naar de finale op zondag. Met Farmer’s Apple (v. Winningwood van de Arenberg) heb ik vrijdag de derde prijs in de 1.40-rubriek gewonnen en werd ik zesde in de Grote Prijs. Iletto (v. I M Special de Muze) heb ik het hele weekend uitgebracht op 1.30-niveau, vrijdag werden we zevende en vandaag hebben we gewonnen. Ik ben heel erg tevreden”.

Fijne paarden

Nieuwenhuis zit nu een jaar in het zadel van de zevenjarige Iletto. “Het is een heel fijn paard. Hij is heel lief in de omgang en zou nooit een vlieg kwaad doen. Op concours is hij heel rustig, het lijkt alsof hij al jaren meeloopt, terwijl hij nog zo jong is. Dat vind ik wel echt bijzonder. Met Golden Boy had ik een foutje in de teamproef, ondanks dat sprong hij wel echt goed. Hij is nu negen en een heel braaf paard, super relaxt en fijn om te rijden”. Dan heeft ze nog de tienjarige Farmer’s Apple meegenomen. “Vergeleken met de anderen is hij een beetje sensibel en iets zenuwachtiger op wedstrijd, maar ook hij wordt steeds relaxter. Hoe meer hij meegaat hoe beter het wordt”.

Voorbereiding

Ondanks dat de amazone geen wedstrijden kon rijden tijdens de coronastop, ondervindt ze daar geen last van. “We zijn natuurlijk een lange tijd niet op concours geweest, maar ik ben elke week naar mijn trainer geweest. Daarnaast ben ik wel oefenparcoursen blijven rijden. De voorbereiding voor deze week was dus niet persé anders dan normaal. Ik had er veel vertrouwen in, de vorige Nations Cup in Wierden ging heel goed. Daarnaast gingen de laatste wedstrijden ook prima, dus ik verwachte niet te veel problemen hier”.

Team Nederland

De amazone wordt in het dagelijkse leven getraind door Jurgen Stenfert. “Ik vind het heel leuk dat ik Nederland mag vertegenwoordigen met dit team. Toen ik nog bij de pony’s reed heb ik ook een aantal jaar bij het Nederlandse Team gereden. Ik heb met mijn pony Zeppe van de IJsseldijk drie EK’s en een aantal landenwedstrijden mogen rijden, dus ik wist hoe het bij de pony’s verliep. Daarnaast rijd ik vanaf mijn twaalfde al internationaal bij de paarden. Eerst bij de Children en nu bij de Junioren. Het is niet persé nieuw om op dit niveau te rijden, maar ik had het niet verwacht dat het al zo snel zou gebeuren”.

Young Riders

De amazone gaat over een paar weken met haar paarden naar Denemarken, om daar een grote wedstrijd te rijden. “Alle drie de paarden hebben nog niet eerder op dit niveau gereden, dus het is nieuw voor hen. Ze gaan alle drie super en ik hoop dat ik ze in de toekomst nog verder op kan leiden tot minimaal Young Riders-niveau. Daarnaast hoop ik dat ik er een volgend jaar mee kan nemen naar het Europees Kampioenschap Springen voor Junioren, misschien zelfs naar de Young Riders als het zo goed blijft gaan als nu”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Dutch Youngster Festival

Reacties