Paardrijden in de Kempen gaat live met website vol men- en ruiterroutes

Paardrijden in de Kempen gaat live met website vol men- en ruiterroutes

0 308

Deze week is de website van ‘Paardrijden in de Kempen’ live gegaan. De afgelopen maanden is er volop gewerkt aan het uitstippelen van nieuwe men- en ruiterroutes in de Kempen, aangevuld met bijvoorbeeld paardvriendelijke overnachtingslocaties en horeca.

De Kempen

De Kempen is een zandstreek in het Noord-Oosten van België en in de Nederlandse provincie Brabant. Binnen de gemeentes Bergeijk, Bladel, Eersel, Reusel De Mierden, Valkenswaard, Waalre en Veldhoven zijn verschillende routes uitgezet. Deze routes lopen langs de mooie bezienswaardigheden die de regio te bieden heeft.

Grenzeloze routes

De grenzeloze men- en ruiterroutes van Paardrijden in de Kempen zijn een bewegwijzerd ruiternetwerk. De routes zijn verdeeld over een zeer uitgestrekt rijgebied en voorzien van goede parkeer- en startlocaties. Daarnaast heeft de organisatie gewerkt aan voorzieningen om te overnachten, te eten en te drinken. Ruiters kunnen hun eigen route samenstellen, of gebruik maken van één van de themaroutes. De routes verschillen van lengte, ruiters kunnen kiezen voor een themaroute van slechts anderhalf uur, maar ook voor een rit van vijf uur.

Bron: Paardrijden in de Kempen/Hoefslag

Reacties