Paardenveilingonline: “Fokkers kunnen juist nu hulp gebruiken bij de verkoop van veulens”

Paardenveilingonline: “Fokkers kunnen juist nu hulp gebruiken bij de verkoop van veulens”

0 1943

Deze periode van coronacrisis is erg onzeker. Niet alleen voor de paardensport, maar ook voor de fokkerij. Juist in deze tijd is het van belang om fokkers te helpen met het verhandelen van hun fokproducten.

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. Alwin Scholten en Niels Mulder, ‘de mannen achter’ paardenveilingonline: “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke manier samen te brengen. Op deze manier helpen we de fokkers met hun afzet en onze klanten aan een kwalitatief goed (springgefokt) veulen.” Om een mooi veilingaanbod te waarborgen wordt ook samengewerkt met meerdere hengstenhouders.

De veiling komt tot stand met behulp van de befaamde veilingtool van Media Primair, die bijvoorbeeld ook verantwoordelijk is voor de techniek achter de Excellent Dressage Sales (EDS) en Eliteveiling Borculo.

Realistische veiling met reële prijzen

De opzet van Paardenveilingonline.com is simpel. “We organiseren dit jaar een aantal online veilingen”, vertelt Scholten. “Het zijn realistische veilingen, met (spring-)veulens van goede kwaliteit en marktconforme prijzen. Het doel van de veilingen is om kwalitatief goede veulens te verkopen, zowel die van onszelf als die van andere verkopers.”

Veulenveiling

De eerste veiling is een veulenveiling in de derde week van juni. Inzenders betalen 300 euro en krijgen hiervoor een foto- en videosessie. Bij verkoop van het veulen aan een derde partij ontvangt de fokker 100 euro retour. De opbrengst van het veulen gaat daarnaast geheel naar de fokker.

Laagdrempelig

Kopers betalen een onkostenvergoeding van 350 euro met een maximum van 500 bij een duurder veulen. Alle tarieven zijn inclusief BTW. “Op deze manier willen we de kosten laag houden en de afzet bevorderen. De veulenveiling heeft een beperkt maximum om de kwaliteit en correctheid van de veulens te waarborgen”, aldus Scholten. ‘In eerste instantie denken we aan een veiling van ruim dertig veulens.”

Alle stamboeken

“Er zijn natuurlijk al behoorlijk wat veilingen waar je online je veulen kunt verkopen. Maar ons voordeel is dat we paarden van álle stamboeken aanbieden en niet alleen de bij het eigen stamboek geregistreerde veulens”, laat Mulder weten.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen of hebt u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

Reacties