Werkstraf geëist tegen stalhouder vanwege aanranding en verkrachting

Werkstraf geëist tegen stalhouder vanwege aanranding en verkrachting

0 2031
Michael Barisone

Justitie verdenkt een 66-jarige eigenaar van een paardenstal in Sliedrecht van aanranding en verkrachting. Hij zou drie vrouwen lastig hebben gevallen in de periode tussen 2013 en 2017.

De man zou hebben gedreigd dat de vrouwen hun stal kwijt zouden raken als ze niet deden wat hij zei. De officier van justitie eist de maximale werkstraf van 240 uur tegen de Sliedrechter, meldt het AD.

De vrouwen verklaarden bij de politie dat de staleigenaar hen betastte. Eén van de vrouwen geeft aan door hem te zijn verkracht.

Rechtbank Dordrecht

Woensdagochtend startte het proces tegen de paardenstal-eigenaar in de rechtbank in Dordrecht. Zowel de verdachte als de drie aanklagers zijn hierbij aanwezig. De rechters stelden mediation voor, wat beide partijen de mogelijkheid geeft om onder professionele begeleiding met elkaar in gesprek te gaan over de situatie in kwestie.

De rechters adviseerden dit omdat beide partijen en hun omgevingen in de toekomst nog vaak met elkaar te maken zullen hebben in het dorp. De drie vrouwen wezen het voorstel echter resoluut af. ‘Voor hen is een gesprek te laat,’ verklaart Slachtofferhulp.

Ontkenning

De verdachte ontkent zijn daden, terwijl hij tijdens de verhoren op het politiebureau wel bekentenissen aflegde. Hij gaf onder andere aan dat hij ‘zin had’ om de vrouwen aan te raken. De stal-eigenaar beweert nu dat hij van slag was tijdens zijn periode op het politiebureau en dat hij daarom dingen heeft verklaard die niet gebeurd zijn.

Over de situatie van de mogelijk verkrachtte stalhuurder verklaart de stal-eigenaar dat hij en de vrouw de periode ervoor steeds intiemer waren geworden. ‘Er is geen dwang geweest’ vertelt hij dan ook.

Bron: AD

Foto: archief

 

Reacties