Paardensport Vlaanderen maakt ‘Talent van het Jaar’ bekend

Paardensport Vlaanderen maakt ‘Talent van het Jaar’ bekend

Thibeau Spits - Bellissimo Z European Championships 2019 © Digishots

Afgelopen jaar gingen 11 Talenten de strijd aan voor de titel. Het is het springruiter Thibeau Spits die Pieter Clemens opvolgt als talent van het jaar en met de prestigieuze award gaat lopen. “Hij is nog jong van leeftijd, maar qua palmares heeft hij zeker zijn sporen verdiend,” aldus de Paardensport Vlaanderen.

Jaarlijks wordt één van de talenten van uit het talentenplan van Paardensport Vlaanderen bekroond tot ‘Talent van het Jaar’. De verkiezing gebeurt op basis van het expertenplatform, de resultatenranking, het publiek, de raad van bestuur, de commissies en tot slot de pers.

Europees kampioen

Vorig jaar werd Spits onder andere Europees Kampioen met zijn team. Dit jaar behaalde hij bij de junioren een individuele bronzen medaille op het EK Rotterdam. Als Talent van het Jaar krijgt hij dankzij het talentenplan van Paardensport Vlaanderen de kans deel te nemen aan de CSIW5* op Jumping Mechelen. Daarnaast ontvangt hij een individueel trainingspakket ter waarde van €7.500.

A-kader

Spits is na deze prestatie vanzelfsprekend in het A-kader opgenomen voor 2020. Naast hem zijn nog 11 andere ruiters en amazones opgenomen, namelijk eventingruiters Jarno Verwimp en Senne Verevaecke. Buiten deze eventingruiters zijn er naast Spits nog 9 springruiters opgenomen, namelijk: Zoé Conter, Jeroen De Winter, Simon Morssinkhof, Thibault Philippaerts, Gilles Thomas, Vicky Van de Poel, Andres Vereecke, Jos Verlooy en Dieter Vermeiren.

Samenwerking

In 2020 zet Paardensport Vlaanderen naar eigen zeggen nog een tandje bij om nog meer Vlaamse talenten te scouten. Topsport Vlaanderen ondersteunt de organisatie hierbij. Paardensport Vlaanderen biedt de ruiters begeleiding en een extra duwtje in de rug. Dankzij het verruimen van de horizon van de ruiters en een multidisciplinaire aanpak worden jeugdruiters op een gepaste manier begeleid om op jonge leeftijd topprestaties te leveren.

Bron: Persbericht Paardensport Vlaanderen

Foto: © Digishots

Reacties