Paardenkliniek De Watermolen verhuist naar Enschede

Paardenkliniek De Watermolen verhuist naar Enschede

Paardenkliniek De Watermolen verhuist volgend jaar van Haaksbergen naar het terrein van de voormalige manege Het Rutbeek. De gemeente Enschede moet nog wel groen licht geven, schrijft Tubantia.

Nieuwe kliniek

“Iedereen is straks welkom, van hobbyist tot topsporter”, zegt dierenarts Arie Hoogendoorn. Samen met collega Vic van Loon is hij de nieuwe eigenaar van de voormalige manege Het Rutbeek aan de Haaksbergerstraat. Al is van dat complex weinig meer over. “Behalve de rijstal is alles gesloopt. Het is de bedoeling hier een moderne, nieuwe kliniek te bouwen.”

Meer ruimte

De plannen voor de nieuwe paardenkliniek liggen er al enige jaren. Hoogendoorn en Van Loon zijn met hun kliniek De Watermolen nu nog gevestigd aan de Watermolenweg in Haaksbergen.  Die locatie is eigendom van dierenarts Jan Greve.  Greve blijft met zijn sportstal en dekstation aan de Watermolenweg. Huurders Van Loon en Hoogendoorn willen met hun kliniek verhuizen naar het buitengebied van Enschede. “Onze kliniek is de afgelopen jaren gegroeid. Tegenwoordig werken we met zes dierenartsen”, aldus Hoogendoorn. “Op de nieuwe locatie krijgen we meer ruimte voor de kliniek, zijn we beter bereikbaar en is er een betere parkeergelegenheid.” De naam van de kliniek, De Watermolen, verhuist mee naar Enschede.

Slopen en bouwen

De dierenartsen hebben onlangs een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning. Die is nodig omdat een paardenkliniek niet is toegestaan binnen de huidige bestemming van onder andere sport – manege. Om de paardenkliniek mogelijk te maken is een plan opgesteld waarbij ongeveer 700 vierkante meter van de bestaande, verouderde bebouwing wordt gesloopt. Dat is al gebeurd. Alleen de rijstal staat nog overeind, die krijgt een nieuwe functie. Bovendien wordt ongeveer 1500 vierkante meter nieuw bebouwd. “Alle dierenartsen verhuizen mee, aan onze inzet en kennis verandert niets.”

Bron: Tubantia

Foto: Archief

 

Reacties