Paardenfoto’s gezocht voor onderzoek naar pijnherkenning

Paardenfoto’s gezocht voor onderzoek naar pijnherkenning

foto portret
© DigiShots

Dierenarts Thijs van Loon is voor zijn onderzoek naar pijnherkenning bij paarden (en ezels) op zoek naar heel veel paardenfoto’s. Van Loon is naast dierenarts ook wetenschapper aan de faculteit Diergeneeskunde en een van de bedenkers van de Equine Pijn- en WelzijnsApp.

De app is een instrument om de gezondheid en het welzijn van je paard en je ezel bij te houden. Hij is ontwikkeld door de Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde in samenwerking met Stichting De Paardenkamp.

Patroonherkenning

Met behulp van kunstmatige intelligentie werken de onderzoekers aan de geautomatiseerde patroonherkenning van gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels. Hiervoor trainen zij computers met speciale software om gezichtsuitdrukkingen bij paarden en ezels (met en zonder pijn) zo goed mogelijk te herkennen.

Om deze patroonherkenning zo betrouwbaar mogelijk vast te leggen, zijn zoveel mogelijk foto’s van paarden en ezels nodig, die ze kunnen gebruiken voor het ‘trainen’ van de computer.

Betrouwbare methode

Het doel is een geautomatiseerde en betrouwbare methode te ontwikkelen waarmee iedere paardeneigenaar kan zien of zijn paard of ezel pijn heeft.

Wil je ook een foto insturen? Deze moet schuin van voren genomen zijn. Belangrijk is dat de mondhoek, neus, oog en beide oren zichtbaar zijn.

Je kunt je foto uploaden via www.epwa.nl/foto

Daar vind je ook een voorbeeldfoto.

Bron: De Paardenkamp

Foto: archief

Thijs zoekt fotomodellen! Wil jij Thijs van Loon, dierenarts en wetenschapper aan de faculteit Diergeneeskunde én een…

Geplaatst door De Paardenkamp op Donderdag 14 februari 2019

Vergelijkbare artikelen

Reacties