Paarden mishandeld in weiland Ferwerd: “Ik dacht altijd dat dit hier nooit...

Paarden mishandeld in weiland Ferwerd: “Ik dacht altijd dat dit hier nooit zou gebeuren”

0 3030
Foto ter illustratie

Toen Hennie van Oosten haar paarden dinsdagochtend ging voeren, trof ze bloed aan in het weiland. Op het eerste gezicht leek er niks aan de hand, maar toen ze haar paard Pipa ging onderzoeken zag ze dat de merrie inwendig ernstig toegetakeld is. “Op het moment dat ik besefte wat ik zag, zakte de grond onder mijn voeten vandaan”, reageert Van Oosten.

Van Oosten woont al dertig jaar op deze plek in Friesland en de paarden staan al twintig jaar in dit weiland, nog nooit eerder is er zoiets gebeurd. “Het is vreselijk dat mijn veilige gevoel me ontnomen is. Ze staan ook niet aan een doorgaande weg, gewoon aan een schelpenpaadje vlakbij mijn huis. De paarden gedroegen zich net als anders en gingen lekker hooi eten als altijd”.

Beter beveiligen

Na een onderzoek van de dierenarts en een bezoekje van de politie bleek dat de twee merries in het weiland beide inwendig mishandeld zijn. “Gelukkig komt het volgends de dierenarts helemaal goed met ze. Ze krijgen pijnstillers en antibiotica en ik heb ze meteen geĆ«vacueerd. Eerst wil ik de boel hier wat beter beveiligen”.

Bron: Hennie van Oosten/ De Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties