Paard zwemt op zee, een kilometer van de kust *foto’s*

Paard zwemt op zee, een kilometer van de kust *foto’s*

zee strand rijden
© DigiShots

De bemanning van enkele schepen voor de kust van Koksijde merkten vrijdag plotseling een paard op, in de zee, ongeveer een kilometer uit de kust. Volgens Het Laatste Nieuws was het dier ’s ochtends op hol geslagen op het strand van Koksijde tijdens een wandeling.

Het paard was de zee in gerend en zwom vanwege een gebrek aan oriëntatie steeds verder de zee op.

700 meter van het strand

‘Op het moment dat wij aankwamen om het paard te redden, was het al 700 meter van het strand verwijderd,’ vertelt brandweerkapitein Michel Willaert. Daarop werd het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende ingeschakeld.

Ook een garnaalvissersbootje riep hulp in, nadat de bemanning een paard voorbij zag zwemmen. Het paard was intussen al een kilometer ver in zee.

Op sleeptouw

Duikers slaagden erin om een touw vast te binden rond de romp en dit aan het schip te bevestigen. Op lage snelheid werd het dier op sleeptouw genomen, terwijl een van de bemanningsleden het hoofd boven water hield.

Een dierenarts constateerde toen het paard eenmaal aan wal was dat het in goede gezondheid verkeerde. Het was een Franstalige toerist die met zijn paard aan de hand wandelde over het strand toen hij hem plots niet meer kon houden.

Hij was blij dat hij zijn paard in zijn trailer kon meenemen.

Kijk voor de opmerkelijke foto’s op de website van Het Laatste Nieuws

Foto: archief Digishots

Reacties