Paard test positief op rhino na CSI Opglabbeek

Paard test positief op rhino na CSI Opglabbeek

neus algemeen paard ehv1
Foto: Digishots

De FEI heeft bekendgemaakt dat een paard positief heeft getest op het rhinovirus, na thuiskomst van het CSI in Opglabbeek.

Geen klinische symptomen

Volgens de FEI-maatregelen moet een paard een verplichte PCR-test ondergaan, na terugkeer van een wedstrijd. Het paard in kwestie testte positief op EHV-1 na thuiskomst van Opglabbeek. Het paard vertoonde geen klinische symptomen en is intussen in isolatie geplaatst. Voor de afreis naar Opglabbeek had het dier nog negatief getest.

De 4 andere paarden van zijn ruiter zijn intussen ook in isolatie geplaatst. De 5 boxen waar de dieren stonden zijn schoongemaakt, gedesinfecteerd en verzegeld. Geen enkel paard vertoont klinische symptomen. Ze zijn allemaal opnieuw getest. Een veterinair afgevaardigde volgt ze nauwgezet op.

Alle deelnemers verwittigd

Op het CSI in Opglabbeek stonden geen andere paarden dichter dan 6 meter van de paarden in kwestie gestald. De organisatie heeft intussen alle ruiters die deelnamen aan het CSI verwittigd. De FEI heeft organisatoren en veterinair afgevaardigden van de wedstrijden die de komende 2 weken plaatsvinden in België verwittigd. Zij hoeven geen bijkomende maatregelen te nemen, naast de FEI-protocollen.

Bron: FEI

Foto: DigiShots

 

Reacties