Amazone ziet paard op hol slaan en moet hem laten inslapen

Amazone ziet paard op hol slaan en moet hem laten inslapen

0 20827
strand
Paarden op het strand

De 25-jarige amazone A.D. uit het Belgische Oostende maakte zondagochtend met 3 anderen een strandrit. Ter hoogte van een strandpost in Bredene ging het plots helemaal fout.

‘Geen aanleiding’

Crack, het paard van A.D., sloeg plots op hol. Ze vertelt: ‘We waren met 4 en niemand snapt waarom hij plots op hol sloeg. We waren rustig aan het terugstappen, er was absoluut geen aanleiding. Ik was mijn stijgbeugel verloren. Toen hij op hol sloeg vond ik geen steun meer en ben ik gevallen.’ De jonge vrouw bleef in het zand liggen. De hulpdiensten werden verwittigd en de brandweer haalde haar uiteindelijk met een jeep van het strand. A.D. werd naar het ziekenhuis overgebracht. Ze heeft wat last van haar heup en nek, maar verder is ze in orde.

Drukke weg

De 9-jarige Crack werd niet veel later op de Koninklijke Baan gesignaleerd. Het dier was compleet in paniek. De politie sloot de drukke weg af voor het verkeer. Een agent kon vanuit de combi de teugels van het paard grijpen en wist hem zo tot stilstand te brengen. Crack bleek ernstig gewond te zijn aan zijn benen (opgelet: de foto in deze link kan als schokkend ervaren worden), wellicht door tijdens de vlucht ergens tegenaan te lopen. Er zijn alvast 2 beschadigde voertuigen bekend bij de politie.

‘Beste beslissing voor het paard nemen’

De vader van de amazone kwam het paard halen en bracht hem naar de dierenkliniek in Merelbeke. De amazone zelf had telefonisch contact met haar vader. ‘Het was al snel duidelijk dat het heel ernstig was. Zelfs met een operatie zou de kans op herstel of zelfs een pijnvrij leven nihil geweest zijn. Dan moet je van je hart een steen maken en de beste beslissing voor je paard nemen.’

De amazone kende Crack een jaar en pas 3 maanden geleden kocht ze hem ook officieel. ‘Het was liefde op het eerste gezicht tussen  ons. Hij was een ongelofelijke lieverd die genoot van alle aandacht die hij kreeg. Het doet dus wel veel pijn om hem zo te verliezen.’

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: archief

Reacties