Paard springt per ongeluk over fotograaf bij Aston-le-Walls

Paard springt per ongeluk over fotograaf bij Aston-le-Walls

water
foto: Shutterstock

Voor fotograaf Tracey Wilkinson, die dacht een veilige plek te hebben gevonden om de waterbak te fotograferen, volgde een bijzondere verrassing. Tijdens de Aston-le-Walls eventingwedstrijd nam een combinatie een verkeerde hindernis, waardoor hij over de fotograaf sprong.

Madison Penfound kwam aan start met haar QEH Ocean Voyage tijdens de Advanced Class bij Aston-le-Walls. Haar paard richtte zich echter op de verkeerde hindernis.

Eerste keer

Voor Penfounds paard was het de eerste keer op advanced niveau. “Ik verwachtte dat hij een beetje groen was, als in kijkerig. Niet dat hij scherp was en zichzelf in het water lanceerde,” vertelde Penfound aan Horse & Hound. “Ik gaf hem een tikje voor deel A, en hij dacht: ‘dit is leuk’, en oversprong. Dit verwachtte ik niet. Tijdens de landing struikelde hij, maar hij corrigeerde zichzelf snel en ik bleef wonder boven wonder zitten. Ik probeerde hem recht te krijgen, maar hij had zijn zinnen al gezet op de verkeerde hindernis.”

Geen diskwalificatie

Gelukkig sprong het negenjarige sportpaard ruim over de hindernis én de fotograaf heen. Hierdoor raakte er niemand gewond bij het voorval. In de Britse regelgeving voor Eventing staat er geen straf op het springen van extra hindernissen. Penfound kreeg enkel 20 strafpunten voor het rijden buiten haar track, en mocht doorgaan. Ze bood de fotograaf haar excuses aan, deed haar verloren beugels weer in en ging verder met het parcours.

Er om gelachen

“Bij de volgende waterhindernis ging ik ver achterover zitten. Ik ben blij dat ik het deed, want hij lanceerde zichzelf opnieuw,” vervolgt de Canadese amazone. “Ik berichtte de fotograaf na de wedstrijd om nog eens sorry te zeggen. We hebben er om gelachen.” Over haar groene troef vertelde ze: “Hij denk ik het beste paard dat ik ooit heb gehad. Hij springt voor de lol uit zijn weide. Als ik me omdraai, zie ik hem door de paddocks springen. Hij is echt een grappenmaker.”

Zie een foto van het voorval op de website van Horse & Hound.

Bron: Horse & Hound

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Vergelijkbare artikelen

Reacties