Paard overleden ten gevolge van paniek door vuurwerk

Paard overleden ten gevolge van paniek door vuurwerk

0 26519
vuurwerk

Een paard dat probeerde te vluchten voor vuurwerk is vier weken na het incident overleden. Een hek spietste de zesjarige ruin in zijn vluchtpoging. Hierdoor ontstond een tien centimeter diepe wond in zijn been.

Sprong

De zesjarige Harry van Laura Riding was in de kliniek sinds hij op 2 november gewond in de wei stond. Het paard probeerde waarschijnlijk te ontsnappen aan vuurwerk dat bij een nabij huis werd afgestoken. Hierop probeerde hij over een hek van 1.50m te springen. Riding vertelde aan Horse & Hound dat het beter leek te gaan met Harry. Uiteindelijk bezweek hij aan zijn verwondingen en moest hij worden ingeslapen.

Positieve update

“Die ochtend gaf de dierenarts mij eigenlijk een hele positieve update,” vertelt ze. “Ze waren blij met hoe de wond er uit zag en dachten dat hij snel naar huis kon. Later die dag hoorde ik dat hij was gaan liggen en niet meer kon opstaan. Hierop vertelde de dierenarts dat hij hem niet langer liet lijden, waarop hij mij vroeg om afscheid te komen nemen. Er was te veel spierweefsel beschadigd aan het gewonde been, Harry gaf het gewoon op. Ik ging bijna iedere dag naar hem toe en hij zag er goed uit. Daarom had ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren.”

Voorkomen

Een paar dagen na zijn dood hielden familie en vrienden een ‘farewell’. “Iedereen die dit verhaal volgde is er kapot van. Harry was geliefd door iedereen die hem kende. Ik werk nu zo veel mogelijk om mijzelf bezig te houden.”

Ten slotte vindt de amazone het vooral lastig dat het voorval voorkomen kon worden als ze van tevoren was gewaarschuwd. “Het is frustrerend, het is zoiets wat niet hoefde te gebeuren. Ik hoop dat deze gebeurtenis aantoont waarom er een verbod op vuurwerkverkoop aan particulieren moet,” licht ze toe. “Ik ben ‘heartbroken’. Hij was zo jong, het is echt zonde.”

Zie ook: 14 tips om paarden ontspannen te houden als er vuurwerk wordt afgestoken

Bron: Horse & Hound

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties