Paard neemt sprong uit trailerraam *video*

Paard neemt sprong uit trailerraam *video*

0 4717
export paarden

Toen de Amerikaanse Megan Cook het afgelopen weekend haar schimmelmerrie Greycee is de trailer zette, kon ze nog niet vermoeden dat haar een hachelijk avontuur te wachten stond. Greycee probeerde de trailer namelijk via het raam te verlaten en kwam vervelend klem te zitten.

De ramen van de trailer waren voorzien van tralies, maar de merrie besloot de sprong desalniettemin te maken. Ze vernielde de tralies en kwam achter haar voorbenen vast te zitten.

Shovel

Cook besloot de hulp in te roepen van een boer met een tractor met shovel, waarmee de voorbenen van het paard konden worden ondersteund. In het filmpje van de reddingspoging is te zien en te horen dat Cook er de voorkeur aan geeft dat haar paard juist door het raam de trailer uitkomt. Ze is bang dat het dier anders een been breekt.

De merrie besluit anders. Omdat ze met haar voorbenen steun krijgt tegen de shovel, kan ze zich afzetten en haar lichaam naar achter verplaatsen. De merrie loopt verwondingen op aan haar achterbenen, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Bron: newsofthehorse.com

Foto: Shutterstock

Reacties