FEI Paard van de maand: Bella Rose

FEI Paard van de maand: Bella Rose

isabell werth bella rose
Isabell Werth en Bella Rose

De FEI verkiest iedere maand een paard uit verschillende disciplines tot paard van de maand. Deze maand is hun keuze gevallen op het kampioenspaard van Isabell Werth, de Belissimo M-dochter Bella Rose.

Bella Rose

Isabell Werth is een van de meest succesvolle amazones ter wereld. Haar vele successen heeft ze niet alleen bereikt, maar met een groot aantal verschillende paarden. Een daarvan is de inmiddels 15-jarige Bella Rose. Op het Europees Kampioenschap in Rotterdam won Werth in het zadel van Bella Rose haar 20ste Europese gouden medaille. “Met Bella Rose is alles mogelijk, het is aan mij om het te laten gebeuren.” Dat het Werth en Bella Rose niet lukte om een overwinning op hun naam te schrijven, is inmiddels al meer dan vijf jaar geleden.

Droompaard

Na de Wereldruiterspelen in 2014 kampte Bella Rose met blessures. Maar in 2018, net voor de Wereldruiterspelen in Tryon, maakte ze haar comeback. Werth koos ervoor om Bella Rose mee te nemen naar Tryon en won daar zowel de Grand Prix als de Special. In alle interviews die de amazone geef beschrijft ze de merrie als haar droompaard, ze heeft altijd in Bella Rose geloofd.

Bekijk hier een samenvatting van Bella Rose’s kür op muziek op het EK in Rotterdam.

Bron: FEI

Reacties