10 manieren waarop een paard kopen overeenkomt met (online) daten

10 manieren waarop een paard kopen overeenkomt met (online) daten

Paard kopen

Wanneer je besluit om een paard te kopen, dan ben je op zoek naar de ‘perfecte match’ en echte vriend voor het leven. Dit neemt de gemiddelde paardenliefhebber dan ook uiterst serieus. Het is echter zo dat het niet  lang duurt voordat je er als koper achterkomt dat de zoektocht naar het ideale paard bizar veel overeenkomsten heeft met de emotionele achtbaan van het online daten.

De overeenkomsten tussen paard kopen en daten

Het aanbod aan paarden of partners is enorm! En beide processen gaan gepaard met ups, downs en heel veel teleurstellingen. Het zijn allemaal dingen die je voor lief neemt in je zoektocht naar jouw ‘partner in crime’.  Zélfs al ben je door al deze overeenkomsten meer dan eens bereid geweest om de handdoek in de ring te gooien, single te blijven of het gewoon lekker bij je allereerste, trouwe pony te houden.

1. De catfish

Een foto van het perfecte paard pronkt op je beeldscherm. Je denkt direct dat ‘dit hem is’. Zelfs de begeleidende omschrijving is precies wat je altijd in gedachten had.
Maar als je aankomt op locatie vraag je jezelf af of je wel het juiste adres hebt doorgekregen, want hier staat slechts een schim van wat je online hebt gezien. Onder het mom van ‘van een knap bord kan je niet eten,’ geef je de ‘date’ nog een kans, maar eigenlijk weet je het al: Dit is hem dus niet.

2. Wegwezen

Je rijdt het terrein op waar jouw potentiële aanwinst gestald staat, maar ziet eigenlijk niets anders dan een eenzaam paard, vastgezet aan een paal in een net iets té duister hoekje. Hetzelfde gevoel bekruipt je als wanneer je Tinder-date af wil spraken in een donker steegje, namelijk: Dit is niet pluis en hoe kom ik hier zo snel mogelijk weg!?

3. Van meerdere walletjes

Tot je grote geluk heb je een keer een fijne afspraak achter de rug. Na een geweldige proefrit op het ideale paard heeft de eigenaar je ook nog eens toegezegd dat jij écht de enige, juiste koper bent. Blij ga je huiswaarts om alles in orde te maken, maar twee dagen later leer je dat er een beter bod is binnengekomen en je grote liefde de hort er mee is opgegaan. Zuur!

4. De dikke, vette nee

Een prachtig, maar duidelijk onregelmatig paard wat door zijn eigenaar wordt gepresenteerd is net zoiets als wanneer je eerste date zegt dat hij bang voor paarden is: Een dikke vette nee. Jammer.

5. Tussen de regeltjes lezen

In een advertentie is het altijd belangrijk om tussen de regels door te lezen. Zo kan bomproof heel makkelijk betekenen dat een paard zelfs na het afgaan van een landmijn nog niet vooruit te krijgen is. Net zoiets als wanneer blijkt dat het enige waar jouw date ‘directeur’ van is de (door zijn moeder gekochte) Playstation blijkt te zijn. Reden genoeg om iedere tekst met een korrel zout te nemen. In ieder geval tot het tegendeel bewezen is.

6. Met de noorderzon vertrokken

Na een fijne afspraak wil je contact opnemen met de eigenaar om nog wat dingetjes kort te sluiten, maar tot je grote verbazing is het nummer niet meer bereikbaar en is de advertentie ook van het internet verdwenen. Het paard en de eigenaar lijken in rook te zijn opgegaan en over ‘hoe, wat en waarom’ krijg je nooit meer te weten.

7. Te mooi om waar te zijn

Helaas kom je hier meestal pas na een tijdje achter. Je date heeft zich een voor een periode gedragen als de perfecte kandidaat, maar nu hij eenmaal bij je op stal staat lijkt het alsof je een compleet ander paard hebt gekregen. De brave, stoere, maar koele ruin lijkt nu eerder een woeste, onhandelbare hengst. Het was ook te mooi om waar te zijn, maar misschien is het met een beetje liefde en geduld iets waar je uiteindelijk mee kan leven?

8. Het wachten

Belt hij of bel ik? Waarom heb ik nog niets gehoord? Zal ik zelf bellen? Misschien kwam er toch iets beters voorbij? Ik wil natuurlijk niet te gretig overkomen…
Ook na een eerste afspraakje met het paard wat je overduidelijk ziet zitten is het wachten een onvermijdelijk deel van het proces. In dit geval of er nog een vervolgafspraak komt of je bod wordt geaccepteerd. Spannend!

9. De kat in de zak

Een horrorscenario voor iedereen die op zoek is en besluit om het (ogenschijnlijk) perfecte paard te kopen:  Je komt erachter dat je niets anders om handen hebt dan een ramp! Het paard blijkt plotseling van alles te mankeren, waardoor je de eerste maand al een maandsalaris kwijt bent aan dierenartskosten. Hetzelfde als wanneer je blijkt dat je date bijna altijd compleet platzak is, waardoor jij iets te vaak bezig bent om zijn boontjes te doppen.

10. En dan toch: Een schot in de roos!

Je eerdere ervaringen hebben je geleerd om voorzichtig te zijn, teleurstellingen te verwerken en zelfs hoe je omgaat met een gebroken hart. Misschien ben je zelf een beetje cynisch geworden? Maar toch is hij daar dan. De perfecte match. En hoe goed je jezelf voorbereid op ‘het addertje onder het gras’, deze lijkt maar niet te komen. Gaandeweg komen jullie steeds meer over elkaar te weten en zelfs zijn jullie het niet altijd met elkaar eens: Je weet nu weer precies waarvoor je de eerdere hel hebt doorgemaakt. Een echte vriend voor het leven!

 

Geïnspireerd door een artikel van: Horse&Hound

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Shutterstock

Vergelijkbare artikelen

Reacties