Paard gered uit zwembad door trap van hooibalen

Paard gered uit zwembad door trap van hooibalen

0 694
brand brandweer

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam een paard in een halfleeg zwembad terecht.De brandweer in Doorn heeft het paard gered. Het dier was door nog onbekende oorzaak in het zwembad beland. Hij kon daar  niet meer zelfstandig uitkomen.

Geen verwondingen

De brandweer werd ingeschakeld om het dier te redden. Nadat er goede verlichting was kon er een trap worden gemaakt van hooibalen. Het paard kon vervolgens met hulp van de brandweermensen het zwembad verlaten. Rond 2 uur ’s nachts stond het paard weer in zijn stal. Volgens een aanwezige dierenarts heeft het het paard er niks aan overgehouden.

Bron: AD / Instagram

View this post on Instagram

🚨Uitruknummer: 20 📆 21-03-20 ⏰ 00:43 📟 P2: Dier-In-Nood Oude Rijksstraatweg Doorn 🚒 09-5474(HV) 📸 @brandweer_doorn ℹ️ De brandweer is er niet alleen voor het redden van personen in nood, maar ook voor het redden van dieren in nood. Dit bleek afgelopen nacht maar weer eens het geval in Doorn. Een paard, op ontdekkingsreis, is door onbekende oorzaak in een half-leegstaand zwembad terecht gekomen en kwam hier niet meer uit. Reden genoeg om de brandweer te alarmeren voor assistentie. Ons hulpverleningsvoertuig is gealarmeerd voor het opbouwen van verlichting en het leegpompen van het zwembad d.m.v. een klokpomp. Naast onze HV is ook de @brandweer_doorn en de brandweerpost Rhenen-Achterberg (@brandweerrhnatb ) gealarmeerd. Zij hebben een speciale vee-red-takel wat voor dit soort situaties ideaal is. Uiteindelijk is er een trap gemaakt van hooibalen waardoor het paard met hulp van de aanwezige brandweermensen het zwembad kon verlaten. Geschrokken, nat en vermoeid kon het paard rond 02:00 weer naar zijn stal. Een aanwezig dierenarts heeft gedurende de hele inzet de gezondheid van het paard in de gaten gehouden en heeft aangegeven dat het paard in goede gezondheid verkeerd, ook na zijn hachelijke avontuur. Een mooi resultaat bereikt door een goede samenwerking! Eind goed, Al goed!

A post shared by Brandweer Maarn-Maarsbergen (@brandweer_maarn_maarsbergen) on

Reacties