Paard en wagen storten in Iers ravijn

Paard en wagen storten in Iers ravijn

Het had een droomvakantie moeten worden voor de Amerikanen Rosalyn Joy Few (64) en Normand Larose (62). Het koppel ging samen met Fews dochter en kleinkinderen op vakantie naar Ierland. Tijdens een tocht met paard en wagen door de Gap of Dunloe ging het helemaal mis.

Gap of Dunloe

De familie gingen tijdens hun vakantie naar verschillende toeristische plekken in het land. Zo gingen ze ook naar de Gap of Dunloe, een prachtige berg die geliefd is bij toeristen. Afgelopen maandag kwam de familie samen in een restaurant om vanuit daar een rit te maken met twee koetsen.

In een steil ravijn

Na ruim drie kilometer ging het helemaal mis met de wagen waarin Few en Larose zaten. Volgens The Irish Times gleed het paard voor de kar uit of hij schrok ergens van. De paarden, koets en passagiers stortten ruim vier meter naar beneden in een steil ravijn. Few en Larose hebben de val niet overleefd en het paard is vanwege zijn verwondingen ingeslapen. Fews dochter en kleinkinderen kwamen een paar minuten later aan en zagen wat er was gebeurd.

De koetsier

Stewart Ainsley zag het allemaal gebeuren. Hij vertelt tegen The Irish Mirror: ‘Het was verschrikkelijk. Ik ben naar beneden geklommen om te helpen. De man en vrouw lagen onder de koets én paard. Nadat we het paard weg hadden gekregen, hebben we de koets weggehaald.’ The Independent meldt dat de menner, die veel ervaring als koetsier heeft, op tijd weg kon komen toen de wagen weggleed. Hij is in orde, maar wel helemaal van de kaart.

Bron: The Washington Post 

Foto: Remco Veurink

Reacties