‘Uitgelaten paard’ langs A1 blijkt van Daniel Mosterdijk: “Het was een doodenge...

‘Uitgelaten paard’ langs A1 blijkt van Daniel Mosterdijk: “Het was een doodenge situatie.”

vos paard hoofd knotjes

Daniel Mosterdijk kreeg vanmorgen onderweg naar de keuring van dressuurhengsten in Ermelo, de schrik van zijn leven. Midden op de A1 probeerde zijn 2,5-jarige hengst Monlay (Daily Diamond x Jazz) zich uit de veewagen te breken. Een situatie die niet alleen zeer beangstigend was, maar ook nog eens grootschalig werd opgepakt door de Nederlandse media.

‘Rijkswaterstaat rukt uit voor loslopend paard op de A1’. De bizarre tweet van Rijkswaterstaat over een paardeneigenaar die zijn viervoeter ‘uit zou laten’ langs de snelweg werd binnen een mum van tijd gedeeld. Wie ‘laat er tenslotte een paard uit’ langs een drukke snelweg!?

Geen vluchtstrook

De paardeneigenaar om wie het gaat is niemand minder dan Daniel Mosterdijk. Om 07.10 belandde hij met zijn veewagen en al bij een tankstation langs de A1.

“Ik was onderweg naar Ermelo met mijn 2,5-jarige hengst waarmee ik natuurlijk wel vaker heb geoefend op de trailer.” Mosterdijk kreeg echter de schrik van zijn leven toen hij zag dat de voshengst met zijn voorbenen over het voorschot sprong. “Door hard te remmen kwam hij weer terug op zijn plek, maar ook dit gebeurde een stuk of vijf keer. Je kan je voorstellen dat dit en doodenge ervaring is. De wetenschap dat je paard uit de trailer probeert te breken als je tijdens spitsuur, met 100 kilometer over de snelweg rijdt en geen vluchtstrook beschikbaar is om op te stoppen.”

Foto

De eigenaar van Quality Dressage Horses in Heerjansdam koos er dus voor om zijn veewagen te stoppen bij het eerstvolgende tankstation langs de weg. De plek waar uiteindelijk de foto is gemaakt van Monlay tijdens zijn ‘uitlaatrondje’.

Rijkswaterstaat

“Hier is de dierenarts gebeld en hebben we het paard uitgeladen. Dit is ook het punt waarop de inspecteur van Rijkswaterstaat langskwam om polshoogte te nemen.” Over de desbetreffende ervaring met Rijkswaterstaat is Mosterdijk echter niet te spreken. “Deze inspecteur heeft van een afstandje toe staan kijken en heeft toen kennelijk de foto gemaakt die uiteindelijk, met een onzinverhaal op Twitter verscheen. Er is niet eens gevraagd of we hulp nodig hadden of wat dan ook.”

Zonder kleerscheuren

Zowel paard als eigenaar konden na enige tijd alsnog verder richting Ermelo waar ze zonder kleerscheuren zijn aangekomen. “Het was een doodenge ervaring, maar gelukkig kan ik nu wel een beetje om lachen. In ieder geval over alle media-aandacht eromheen.”

Had ik weer vandaag, dagje hengstenkeuring. Stond ik daar om 07:10 langs de A1🙈. Heel verhaal maar ik heb het overleefd. https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/man-laat-paard-uit-langs-a1/

Geplaatst door Daniel Mosterdijk op Woensdag 4 december 2019

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan/ Tekst: Denise Meijer

 

Reacties