Overwinning in Wierden voor Emma Bocken: ‘Dagma is wat speciaal’

Overwinning in Wierden voor Emma Bocken: ‘Dagma is wat speciaal’

Emma Bocken
Emma Bocken - Dagma CH Mierlo 2019 © DigiShots

Het Dutch Youngster Festival werd gisteren afgesloten met drie Grote Prijzen, waarin Elize van de Mheen en Emma Bocken hun geweldige reputatie waarmaakten. De beide Nederlands kampioenen bij de junioren en Children wonnen de Grote Prijs in hun leeftijdscategorie. Alleen bij de pony’s was er een Duitse zege.

Speciaal losrijterrein

Speciaal voor Emma Bocken haar toppaard Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve) had de organisatie een apart losrijterreintje gemaakt. “Dagma is zo bang van andere paarden dat ik niet tussen de anderen kan losrijden. Vaak longeren we haar en zoek ik een stukje gras op waar ik wat kan galopperen. Ik rijd dan de ring in zonder haar los te springen. Met dank aan de organisatie heb ik in Wierden wel een paar sprongen kunnen maken.”

‘Ik wil door in de paarden’

“Ja, Dagma is wat speciaal, maar wel echt een toppaard. Ze doet altijd haar best. De Grote Prijs was een echt mooi 1.30m parcours, best wel technisch. In de barrage heb ik mijn versnelling op het hoogste gezet en zo waren we drie seconden los van de rest. Ik rijd Dagma nu vier maanden. Ze is van Stal Hendrix waar ze ook geboren werd. Malin Parmler reed haar. Mijn vader komt als hoefsmid op Stal Hendrix en kreeg de vraag of ik haar wilde rijden. We waren immers op zoek naar een tweede Children paard naast Estera. Ik hoop m’n Children periode af te sluiten met een gouden medaille op het EK, mits ik daarvoor uitgenodigd wordt door de bondscoach. Later hoop ik topniveau te bereiken. Olympische Spelen, Wereldruiterspelen. Ik zou heel graag door willen met de paarden.”

Thijmen Vos derde

Thijmen Vos werd derde in de Grote Prijs op Theo (v. Talkative xx). Ook dubbel foutloos en daarmee vierde werd Jersey Kuijpers met JK Horstrucks Commanchi (v. Cassini I). In de Grote Prijs voor pony’s won de Duitser Johannes Beeken. Mart IJland op Invisible E van het Juxschot en Liv Huijbrechts op Enzovoort Dew Drop reden ijzersterk foutloos naar de zesde en achtste plaats. Met een foutje in de barrage wist ook Yannick Janssen van Grunsven zich nog in de toptien te plaatsten op Fantasia.

Junioren 

Het jeugdgeweld werd afgesloten met een droomzege in de junioren Grote Prijs op 1.40m niveau. Niet meer dan zeven junioren, uit een deelnemersveld van 53, bleven foutloos in deze ‘Bouwbedrijf van de Mheen Prijs’, waarvan Elize van de Mheen als enige Nederland vertegenwoordigde en, hoe toepasselijk het is, als dochter van de rubriekssponsor de overwinning binnen sleepte. Daarmee voegde Elize met Ferdinand B (v. Verdi TN) 1.000 euro toe aan haar winsom. Net als Emma Bocken zal ze na het winnen van het NK, sterke resultaten in landenwedstrijden en het winnen van de Grote Prijs in Wierden zich ongetwijfeld mogen klaarmaken voor het EK.

 

Bron: Persbericht

Foto: Digishots

Reacties