Overwinning voor de Queen op eerste dag Royal Windsor Horse Show

Overwinning voor de Queen op eerste dag Royal Windsor Horse Show

0 331
Royal Windsor Horse Show

Onder typische Britse regenachtige weersomstandigheden zag her Majesty the Queen een eigen fokproduct winnen op de eerste dag van de Royal Windsor Horse Show. In een van de jonge-paarden-rubrieken eindigde de tweejarige Hampton Court Margin bovenaan.

Er waren ook twee tweede plaatsen voor koninklijke paarden. In de hunter-klasse voor 4-jarige paarden stelde Katie Jerram-Hunnable Lancer voor. Dat resulteerde in een mooie tweede plaats. Voor Jerram-Hunnable extra bijzonder omdat ze een jaar uit de running was nadat ze bij een ongeluk met een ander paard haar nek brak.

Tower Bridge

De amazone stelde in de ‘heavyweight’ klasse ook Tower Bridge voor. Deze negenjarige hunter werd in oktober vorig jaar nog derde tijdens de Horse of the Year Show. In Windsor moest hij Patrick’s Choice onder Robert Walker voor laten gaan.

Walker won voor de vijfde keer op rij ook de overall-titel bij de hunters met View Point. Dit paard is evenals Patrick’s Choice eigendom van Jill Day.

Springen

Op de eerste dag van de Royal Windsor Horse Show stonden ook springrubrieken op het programma. De overwinning in de belangrijkste rubriek van de dag, over 1.40 meter, ging naar Robert Whitaker met Major Delacour. Van de 50 combinaties die aan de start verschenen, kwamen er 21 terug voor de barrage.

Whitaker en zijn 11-jarige vosruin hadden ook in de barrage geen moeite met de hindernissen en zetten bovendien de snelste tijd neer.

Hier vind je alle informatie over de Royal Windsor Horse Show.

Foto: archief

Reacties