Overwinning voor Losos De Muñiz en Aquamarijn: “Van back-up naar nummer 1...

Overwinning voor Losos De Muñiz en Aquamarijn: “Van back-up naar nummer 1 paard”

Yvonne Losos de Muniz - Aquamarijn FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Met een persoonlijk record van 74,196% reden Losos De Muñiz en de 16-jarige KWPN-merrie Aquamarijn (v.United) naar de overwinning in de FEI Grand Prix CDI4* Freestyle. Voorheen had de amazone haar hoop gevestigd op de FEI Dressage World Cup, maar vanwege corona viel dat plan in het water. Losos de Muñiz is dolgelukkig dat de puzzelstukjes alsnog op hun plek beginnen te vallen.

“Ik ben door het dak gegaan,” vertelt ze na afloop. “Ik denk dat het een van de eerste keren in mijn rijcarrière met Aquamarijn is dat de controle, de ontspanning en de activiteit perfect gingen. Tijdens de proef dacht ik: ‘WOW, ik kan het. Wat moet ik er nu mee doen?'”

Piek

De combinatie zou oorspronkelijk deze week meedoen aan de FEI Dressage World Cup ™ Finale in Zweden. Maar nadat deze was geannuleerd, herpakten Losos De Muñiz en de merrie zich. “Omdat we vorig jaar al die vrije tijd hadden vanwege COVID”, legde ze uit, “was dat onze opbouw voor de Wereldbekerfinale. Het geeft me zo’n voldoening om te zien dat mijn training, mijn planning, nu een piek bereikt wanneer de finale zou plaatsvinden. Ik had nooit gedacht dat ik 74% met haar zou halen; ze heeft een beetje een moeilijk karakter, maar het viel vandaag allemaal op zijn plaats. Het zijn gewoon jaren en jaren van oefenen en vallen en opstaan. Het kwam allemaal naar buiten in de proef. Aquamarijn zei daarbinnen: ‘Ja mevrouw, hoeveel wil je van me?’ En dat was een geweldig gevoel”.

Fit en in vorm

Eigenlijk was het de bedoeling dat Losos de Muñiz Aquamarijn zou uitproberen voor een klant, maar ze besloot om de merrie samen met haar man te kopen. “In het begin gaf ze me veel kracht, en ik wist dat het geweldig zou zijn als ik dat aan mijn kant kon krijgen. We besloten het te proberen, maar ik heb haar nooit als mijn toppaard gezien. Ik heb haar altijd als mijn back-up gezien, omdat we dat altijd nodig hebben. Ze is van mijn back-up naar mijn nummer één gegaan. Ze is erg eigenwijs, maar ik ook. In het begin botsten we wel, maar daar kwam ik snel overheen. Het is het coolste als je zo’n krachtpatser hebt met zo’n mening, die aan jouw kant staat: ‘Laten we meer doen!’ Ze kent haar werk en wil het goed doen, en dat is een geweldig gevoel”.

Wanneer het AGDF-seizoen ten einde loopt, is het voorlopige plan van Losos De Muñiz om naar Europa te vertrekken. “Het plan is nu om begin mei naar Europa te vertrekken”, merkte ze op. ‘Vingers kruisten dat we daar naartoe kunnen gaan om te trainen. We willen het systeem draaiende houden en alles in lijn houden in de aanloop naar de Olympische Spelen. We kunnen proberen om nog twee shows in Europa te rijden in de Special en ons gewoon fit en in vorm te houden”, sluit ze af.

Bron: persbericht

Foto: DigiShots

Reacties