Overweeg je om te stoppen met paardrijden?

Overweeg je om te stoppen met paardrijden?

0 4870

Paardrijden is een tijdrovende hobby. Wanneer je er plezier in hebt, is het geweldig. Maar wat nu als je jezelf naar stal moet slepen of je kijkt op tegen trainen? Is het dan tijd om te stoppen?

Hier zijn vijf opties die je kunnen helpen om het plezier in paardrijden terug te krijgen.

1. Zoek een bijrijder

Als je er behoefte aan hebt om iets minder vaak naar stal te gaan, is een bijrijder misschien de oplossing. Je hebt het voordeel van meer vrije tijd en je paard krijgt nog genoeg beweging. Het is normaal om er een vergoeding voor te vragen, waardoor je financieel iets meer ruimte krijgt.

2. Laat je paard een tijd in het weiland

Heb je niet genoeg tijd, geld of motivatie? Gun jezelf en je paard wat rust en zet hem voor een tijd in het weiland. Heb je een paard waarbij zijn gewicht of het grazen niet nauwlettend in de gaten gehouden hoeft te worden, kan het een goede oplossing zijn. Het kan ook goed werken als je paard gezondheids- of gedragsproblemen heeft gehad.

3. Ga naar een andere stal

Jij en je paard zijn dol op rijden in het bos. Maar als je iedere dag een drukke weg moet oversteken om daar te komen, wordt je motivatie vanzelf minder. Of als je tien maanden per jaar door de modder moet baggeren om bij je paard in de wei te komen, wordt het houden van een paard er niet leuker op. Kijk eens uit naar een andere stal die beter bij jouw wensen past.

4. Zoek een passend paard

Het hebben van een paard die iedere dag beweging nodig heeft, kan ervoor zorgen dat jouw hobby als een grote taak aanvoelt. Paardrijden zou niet moeten aanvoelen als een taak, als jouw paard niet bij jouw levensstijl past, moet je misschien op zoek gaan naar een paard die niet iedere dag een zadel op zijn rug nodig heeft.

5. De juiste begeleiding

Soms is een andere kijk en een nieuwe aanpak alles wat je nodig hebt. Je kunt vastgeroest zitten in een bepaalde manier van trainen, waardoor je er geen plezier meer aan beleefd. Zoek eens een andere trainer, of wissel meer af. Ga eens de bossen in of train juist in de bak. Ben je een dressuurruiter? Probeer eens een sprongetje voor de afwisseling.

Bron: Horse and Hound / Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties