Overleden Plain’s Liberator postuum keur verklaard

Overleden Plain’s Liberator postuum keur verklaard

0 130
Andre Veltkamp - Plain’s Liberator-zoon Sir Arie KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

Vandaag werd de overleden hengst Plain’s Liberator (v. Plain’s Black Satin) postuum keur verklaard. Hoogtepunten van zijn carriere zijn de overwinning van het Hackney dekhengsten Kampioenschap, waar Kees van der Maat de teugels in handen had, en zijn weg naar het ereklassenniveau. Bij de eerder opgenomen huldiging waren Mark de Groot en Martin de Groot van Hengstenhouderij Landzicht, en mede geregistreerde Johan de Heul aanwezig

Plain’s Liberator is geboren bij Teun Middelman in Zevenhuizen. In 2005 werd de hengst goedgekeurd bij het KWPN, nadat hij voor een verrichtingsonderzoek van vijf dagen werd aangewezen op basis van zijn sportprestaties. Naast dat hij een aantal goedgekeurde Hackney-zonen leverde, bleek Plain’s Liberator ook uitermate succesvol in de tuigpaardfokkerij. Zijn zonen Zepplin, Dylano en de Hackney-hengst Sir Arie zijn KWPN-goedgekeurd.

Wervelwind

Een andere bekende zoon van hem is de goedgekeurde Hackney-hengst Bocellie. Daarnaast is hij de grootvader van de KWPN-hengsten Idol (v.Manno), Icellie (v.Bocellie), Innovatief (v.Zepplin), Kane BFT (v.Bocellie), Leffe Blond (v.Dylano), Maximiano I&S (v.Baarzens Jagerszoon)  en de KWPN goedgekeurde Hackney-hengst Bocellies Matteo (v.Bocellie). Een groot aantal van zijn nakomelingen presteert goed in de sport. Bekende sportpaarden zijn onder andere ereklassepaarden Wervelwind die destijds kampioen zes- en zevenjarige tuigpaarden was, Zigemma en Wodan K. Maar ook Balans, Astrid, Cadans, Zadora, Carlina, Be My King en Castilla BH.

Stempel gedrukt

Plain’s Liberator is vader van een heel mooi aantal ster-, keur-, elite,-, preferente én sport merries. Ook in Amerika is er goede nafok van hem. Bijvoorbeeld de keurmerrie Jay-Rose die kampioene driejarigen werd en een IBOP topscore behaalde van 86,5 punten. Andere voorbeelden uit Amerika zijn de keurmerrie Zabella met een IBOP score van 81 en de keur preferente Cidalburga met een IBOP score van 79,5.

Op basis van zijn goede eigen prestaties en zijn overtuigende nafok heeft Plain’s Liberator een stempel gedrukt op de fokkerij en is hij zeer terecht postuum keur verklaard.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties