Zwaargewonde Freddy Tylicki niet meer op intensive care

Zwaargewonde Freddy Tylicki niet meer op intensive care

renbaan renpaard

De zwaargewonde jockey Freddy Tylicki is van de intensive care af en ligt nu op de algemene rug afdeling in het St George’s Hospital in Tooting. 31 Oktober kwam hij met de merrie Nellie Dean ten val op de renbaan van Kemptom. De merrie tuimelde over hem heen, waarna ook nog drie andere combinaties ten val kwamen. Tylicki moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis worden vervoerd, waar bleek dat hij vanaf zijn middel verlamd was geraakt.

Om hem te steunen heeft Matt Chapman, de presentator van At the Races, een inzamelingsactie gestart. Inmiddels is er al ruim 140.000 euro voor de jockey opgehaald.

Freddy en zijn familie zijn opgelucht dat zijn toestand is verbeterd en dat hij nu goed genoeg hersteld is om de intensive care te verlaten. Freddy bedankt iedereen die hem zo geweldig gesteund heeft in deze moeilijke tijd. Het was een grote troost voor hem.

Het IJF deelt mede dat bezoektijden op de afdeling erg strikt zijn en als iemand hem wil bezoeken het beter is eerst contact op te nemen met de familie.

Freddy is verlamd vanaf zijn middel. Zijn moeder en zus hebben met het geld een fonds opgericht. Een woordvoerder van het IJF deelt mede dat er nog steeds gedoneerd kan worden en dat het geld speciaal gebruikt wordt voor onderzoek en herstel van de jockey. Het geld zal voorlopig worden gereserveerd en zodra alles goed geregistreerd is, zonder inhoudingen worden overgedragen. Het IJF zal Freddy blijven ondersteunen, nu en in de toekomst, zolang de hulp nodig is.

Bron: H&H

Foto: Shutterstock

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties