WK Voltige Junioren: Jesse van Asten naar finale

WK Voltige Junioren: Jesse van Asten naar finale

Vrijdag stipt om negen uur ging de tweede dag van het WK Junioren Voltige in Ermelo van start. Het programma stond in het teken van de vrije kür solisten en de pas de deux (duo). Voor Nederland mochten Jesse van As en Casey van der Ven hun kunsten laten zien.

Voor Casey van der Ven was het haar eerste grote kampioenschap. Samen met longeur Rian Pierik en het paard Wiseguy stonden zij na de verplichte oefeningen op de 28e plaats. Na de kür wist Casey nog acht plaatsen te stijgen. “Het ging niet helemaal zoals ik had gewild, maar ben natuurlijk enorm blij met mijn plaatsje op het WK. Wie kan nou zeggen dat ze dat gedaan hebben!? En morgen mag ik ook nog met het juniorenteam starten in de freestyle, dus voor mij is het nog niet voorbij!”

Solisten heren

Voor Jesse van As was het een spannende ochtend. Ze startte al vroeg in het deelnemersveld van 37 solisten en moest lang wachten op haar uiteindelijke plaatsing. Want slechts vijftien solisten mogen door naar de finale. Haar kür ging goed en was voldoende om door te mogen. “Ik heb het alles gegeven en ben natuurlijk heel erg blij met mijn twaalfde plaats. Zaterdag en zondag mag ik weer samen met mijn paard Duke Miracle en longeur Doreth Chatwick de ring in. Zo gaaf!”

Solisten dames

Bij de dames gaat na de eerste ronde Franziska Peitzmeier (Duitsland) aan kop met een 7,747. Gister werden de heren aangevoerd door Lambert Leclezio (gelongeerd door de Nederlandse Cynthia Danvers op het paard C.S.I.). Hij is na de kür twee plaatsjes gezakt en staat nu derde. Eerste staat de Colombiaan Juan Martin Clavijo, met een 7,492. De pas de deux wordt aangevoerd door de twee dames uit de USA: Bodhi Hall en Michelle Guo. Zij voltigeerden met Lasse Kristensen (ook de longeur van Claire de Ridder) aan de longe van paard Jarl een puntentotaal van 7,981.

Vrijdag kwamen in de internationale voltigewedstrijd voor senioren, die gelijktijdig gehouden wordt, geen Nederlandse voltigeurs aan start. De ontknoping van het CVI3* is zaterdag vanaf 9.30 uur, met de individuele kuren en ’s middags de pas de deux en teams. Ook verschijnt het juniorenteam rond 15:30 uur in de piste voor de tweede ronde van het WK.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties