WK Tweespannen start met pech voor Verstappen

WK Tweespannen start met pech voor Verstappen

Vanmorgen vond de veterinaire keuring plaats van het WK tweespannen in Fábiánsebestyén, Hongarije. Een van de paarden van oud-wereldkampioen Harrie Verstappen kreeg helaas het sein ‘not fit to compete’. Bondscoach Harry de Ruyter maakte na de keuring bekend dat het Nederlandse landenteam bestaat uit Tristan Verheijen met Andrew Star, Blits en Explosion, Antonie ter Harmsel met Bacardi, Codes en Zardonis en Carlo Vermeulen met Barichello, Vincent en Waldo.

Verstappen, Erik Couwenberg (met Bruno the Fantastic Wish, Tibor Z, Vivaldi H) en Raymond Letteboer (met Charlie, Edje, Enique) nemen op individuele titel deel. Verstappen’s 17-jarige merrie Roelanda Petronella was de enige van de ruim 195 voorgebrachte paarden die niet werd goedgekeurd. Hij zal nu moeten vertrouwen op zijn twee andere paarden, Josephine en Tsambikos.

Morgen om 10.00 uur starten de eerste 33 deelnemers in de dressuur op de prachtige terreinen van Kinizsi Horse Park in Fábiánsebestyén, waar de weersomstandigheden optimaal zijn voor de deelnemers en hun paarden. Op vrijdag volgen dan de overige 33 deelnemers.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Bron: Hoefnet

Foto: Remco Veurink

Reacties