WK jonge paarden: Merel Blom voorlopige derde na cross

WK jonge paarden: Merel Blom voorlopige derde na cross

In Frankrijk wordt dit weekend de Lion D’Angers: Het wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden van zes en zeven jaar verreden. Bij de zesjarigen staat na de cross-country Merel Blom op een voorlopig derde plaats. In dit klassement staat de Duitser Michael Jung bovenaan. Samen met zijn Fischerincantas (v. Ibisco) met 39.1 strafpunten reed hij naar de voorlopige winst. Maar ook in het klassement van de zevenjarigen staat Jung op één. Ditmaal met Lennox (v. Sunlight xx) met een totaal van 38.0 strafpunten.

Zevenjarigen

In de zevenjarige rubriek staat op een voorlopige tweede plaats de Australische Emma Dougall met haar Fernhill Tabasco en 44.3 strafpunten. Haar landgenoot Christopher Burton, die vorige week nog hoge ogen wist op te gooien in de cross-country van Boekelo, volgt op een derde plaats met Cooley Lands (v. Cavalier Land) en 44.7 strafpunten.

In deze rubriek staat voorlopig de Britse Laura Collet met Mr Bass op een vierde plaats, gevolgd door haar landgenoot William Fox-Pitt met The Soapdodger (v. Camiro de Haar Z). Fox-Pitt had met zijn tweede paard een val op hindernis 20 en is na behandeling in het veld afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe hij er aan toe is. De vraag is dus of hij vandaag überhaupt aan de start zal verschijnen. Jan van Beek staat op een 38ste plaats na de cross en zal morgen dus in het afsluitende springen nog wel kunnen stijgen in het klassement.

Zesjarigen

Ook de zesjarige rubriek werd verreden, waarbij dus zoals al eerder werd aangehaald Michael Jung aan de leiding gaat. Hier volgt de Fransman Stanislas De Zuchowicz op een tweede plaats met Vingt Vingt (v. Rubins Des Bruyeres S) en 44.1 strafpunten. In deze rubriek is het dus Merel Blom (archieffoto) die op een derde plaats met The Quizmaster (v. Albaran xx) en 45.2 strafpunten. Ook Sanne de Jong staat in de top tien, zij staat op een momenteel achtste plaats. Vandaag vind het afsluitende springen plaats.

Klik hier voor de tussenstand bij de zevenjarigen

Klik hier voor de tussenstand bij de zesjarigen

Bron:  Hoefslag / Equnews

Foto: Remco Veurink

 

Reacties