WK Jonge Menpaarden: Dynamo pakt brons

WK Jonge Menpaarden: Dynamo pakt brons

mennen, vierspannen, nk mennen, tweespan, vierspan, aangespannen (ad aarts)
Foto: Remco Veurink

Bij het WK Jonge Menpaarden in het Hongaarse Mezohegyez heeft Dynamo (Sunny Boy x Jazz) aan de leidsels van Arie Dibbits in de dressuurfinale voor zevenjarige menpaarden het brons bemachtigd.

Dynamo wordt in het klassement gevolgd door Dino XVIII (E -Woldstreek x Furinos) gereden door de Zwitser Pierre-André Bracelli. Manno-zoon David gereden door de Hongaar Zsolt Demkó kwalificeerde zich vanochtend nog voor de dressuurfinale. Hij scoorde vanmiddag een gemiddelde van 6,14, goed voor een achtste plaats. De negende plaats is voor de Gelders gefokte Vulkan (Vitens x Sirius) aan de leidsels van de Hongaar Attila Ling. Tiende en laatste dressuurfinalist was Donald (Vulcano x Lorton) gereden door Pille-Riin Roosileht uit Estland.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen geen podiumplaatsen voor de KWPN’ers in de dressuur. De vijfde plaats was gereserveerd voor Rousseau-zoon Rassel gereden door Attila Ling. Vrijdag werd Rassel nog tweede in de dressuurselectieproef.  De zesde plaats was voor Effort HBC (Vaandrager HBC x Torino) gereden door László Németh.

Morgen worden de zes- en zevenjarige menpaarden verwacht in een korte marathon-vaardigheid. De startvolgorde is de omgekeerde klassementsvolgorde.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties