Windsor: Super start voor Bram Chardon

Windsor: Super start voor Bram Chardon

Regerend Wereldkampioen vierspan pony’s Bram Chardon heeft vanmorgen de dressuur gewonnen tijdens de Royal Windsor Horse Show. De Belgische Tinne Bax eindigde als tweede, voor de Hongaar Vilmos Jambor jr. Aart van de Kamp sr. stuurde zijn span Shetlanders naar de zevende plaats.

Chardon liet vanmorgen in Windsor, waar de regen plaats heeft gemaakt voor een heerlijk zonnetje, een uitstekende proef zien, die door het internationale jurycorps unaniem met de eerste plaats werd beloond. Bram was zeer tevreden over zijn prestatie: “Mijn voorpony’s hebben het super gedaan, zij liepen de ideale proef; foutloos en perfect als een blok. Mijn achterspan kan nog beter, het was nu af en toe iets rommelig, maar daar gaan we de komende maanden aan werken.”

Morgen staat de 37 deelnemers een pittige marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door de Oostenrijkse WK-parcoursbouwer Christian Iseli. “De hindernissen hebben lange in-en uitgangen, dus dit kost de pony’s veel kracht,” vertelt Bram. “Er liggen balletjes op moeilijke plaatsen en het is veel van hand veranderen. Het is best een uitdaging om de juiste weg te vinden in de hindernissen aangezien er een aantal dubbele poorten in zit.”
De tweevoudig Wereldkampioen rijdt dit seizoen een beperkt aantal wedstrijden en is daarom van plan om er morgen vol voor te gaan om zijn pony’s te testen richting het WK in Breda begin september.

Bron: Hoefnet

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties