Ziekenhuisopname voor William Fox-Pitt na ernstige val

Ziekenhuisopname voor William Fox-Pitt na ernstige val

Met de hulp van William Fox-Pitt moet Kazuma Tomoto zijn grote doel, de Olympische Spelen in Tokyo, gaan bereiken.

William Fox-Pitt (archieffoto) die vandaag met Reinstated (v. Loughehoe Guy) meedeed aan het WK jonge eventingpaarden in Le Lion d’Angers, Frankrijk is ernstig ten val gekomen. De ruiter die als een-na-laatste van start ging kwam ten val bij hindernis 20. Fox-Pitt is met een ambulance van het crossterrein afgevoerd en is naar het ziekenhuis gebracht.

Fox-Pitt had het parcours eerder die dag al succesvol uitgereden met zijn andere paard The Soapdodger. In het klassement staat deze combinatie momenteel vijfde.

Gisteren was Fox-Pitt nog erg enthousiast over Reinstated. Zo schreef hij op zijn website: ‘Ik ben erg tevreden over de dressuur van vandaag. Hij heeft een goede makkelijke proef gelopen. Het was een indrukwekkende arena en ik ben erg blij met onze score.’

Hoe de situatie verder is van Fox-Pitt is op dit moment nog onbekend. Naar verluidt is Reinstated ongedeerd.  Na Fox-Pitt moest alleen Caroline Harris starten, door het ongeval moest zij meer dan een uur wachten. Fox-Pitt kreeg ter plekke medische hulp.

Bron: Horseandhound / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties