Voorstellen naar federaties

Voorstellen naar federaties

Endurance
Foto: Remco Veurink

De Endurance Strategic Planning Group (ESPG) heeft namens de FEI vandaag haar adviezen naar de nationale federaties gestuurd met het verzoek tot feedback. Hiermee hoopt het ESPG de dopingproblemen in de endurancesport te verminderen en met een strategisch plan de sport voor langere termijn veilig te stellen.

Onderwerpen van gesprek

In totaal worden er in het zeven pagina lange document 37 voorstellen aangehaald. Deze werden samengesteld na de presentatie tijdens de algemene ledenvergadering van de FEI in Montreux (Zwitserland), eerder deze maand. De voorstellen en aanbevelingen werden in vier secties onderverdeeld: Groei, Cultuur en Gedrag, Structuur en Governance, en Communicatie en Marketing. Men bespreekt hierbij onder andere het surveillancesysteem voor blessures en het testen op doping, disciplinaire procedures voor atleten, trainers en officals, zware straffen voor overtredingen, een register en ranglijst voor trainers, en een medicatie-logboek voor paarden.

Debateren

De feedback van de nationale federaties zullen meegenomen worden in een debat tijdens de Endurance Conference in Lausanne (Zwitserland, 9 februari 2014). Tijdens een speciale meeting op het FEI Sportforum (28-29 april 2014) zullen de nationale federaties nog een keer hun mening mogen geven op het laatste voorstel van de aangepaste reglementen, voor deze in mei 2014 goedgekeurd worden door de FEI.

Reacties