Voorbeschouwing Boekelo

Voorbeschouwing Boekelo

In het prachtige Twentse landschap gaat de mondiale eventingtop van woensdag tot en met zondag de strijd met elkaar aan  in de ‘Military Boekelo-Enschede’. Naast de individuele internationale wedstrijd is ook de landenwedstrijd die meetelt voor de FEI Nations Cup zeer belangrijk. De Nederlandse ruiters die meestrijden in Boekelo doen allen een gooi naar het Nederlands kampioenschap.

Jaarlijks weet de internationale top van de eventingruiters zijn weg naar Boekelo te vinden. Dit jaar is dat weer niet anders. Na het wereldkampioenschap is Boekelo een ideale wedstrijd voor veel ruiters om hun paarden op een topwedstrijd te starten. Zo komt ook de kersverse wereldkampioene Sandra Auffarth naar Twente. Haar kampioenspaard Opgun Louvo geniet van een welverdiende vakantie, in Boekelo start zij aanstormend talent The Blue Frontier. Auffarth kan in Boekelo tegenstand verwachten van meerdere WK-gangers en andere toppers.

Nederlands kampioenschap

In Boekelo wordt ook dit jaar weer het Nederlands kampioenschap verreden. WK-teamlid Tim Lips maakt zijn opwachting met de getalenteerde, pas achtjarige schimmel Bayro. Andrew Heffernan moest helaas deze week van deelname afzien omdat zijn Millthyme Corolla, het paard waarmee hij ook aan de Olympische spelen in Londen deelnam, niet honderd procent fit is. Elaine Pen kan niet starten vanwege een blessure die ze opliep bij de val van een jonger paard. Merel Blom geeft op dit moment prioriteit aan het afronden van haar studie. Titelverdedigster Alice Naber-Lozeman komt wel aan de start, met ACSI Peter Parker (foto) en Harry Belafonte. Rabo Talententeamlid Althea Bleekman met Meepswood Conquestor, Raf Kooremans met MC B Vulcano, Iris Pemen met Roosje Embregts, Jan van Beek met Vamp du Monselet en Boekelo debutant Theo van de Vendel met Zindane maken de Nederlandse afvaardiging compleet.

Nations Cup

In Boekelo wordt de laatste en dus beslissende wedstrijd van de FEI Nations Cup serie van dit seizoen verreden. Duitsland, Engeland en Frankrijk nemen de eerste drie plaatsen in het klassement in. Voor Nederland lag de focus dit jaar op het WK, en mede daardoor heeft bondscoach Lips bij een aantal eerdere Nations Cup wedstrijden geen volledig team  kunnen afvaardigen. Oranje staat op dit moment zesde maar heeft met een fraai resultaat in Boekelo nog uitzicht op plaats vier.

Olympische parcoursbouwer

De Engelse top parcoursbouwer Sue Benson is, net als bij de Olympische spelen van Londen, verantwoordelijk voor het ontwerp van de cross country die op zaterdag verreden wordt. In totaal staan er op het 6000 meter lange traject 28 hindernissen opgesteld, waarvan meerdere combinaties waardoor er 40 sprongen genomen moeten worden. En dat alles bij een optimale gemiddelde snelheid van 570 meter per minuut.
De meer dan 60.000 bezoekers kunnen ook dit jaar weer genieten van topruiters die hun kunnen tonen op het technisch hoogstaande parcours.

Programma:
Woensdag 8 oktober: 13.30 uur – Eerste veterinaire keuring
Donderdag 9 en vrijdag 10 oktober: 9.00 – 16.30 uur – Dressuur
Zaterdag 11 oktober: vanaf 9.00 uur – Cross country
Zondag 12 oktober: 9.00 uur – Veterinaire keuring, 11.00 uur – Springen

Alle informatie over Boekelo: www.military-boekelo.nl.

KNHS/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties