Vira op de weg terug

Vira op de weg terug

Bronzen WEG-merrie Vira is weer volop in training, nadat ze vorig jaar nauwelijks had gelopen vanwege een blessure. De vijftienjarige Jazz-nazaat van Elaine Pen is hersteld en staat te trappelen om aan het seizoen te beginnen.

Vandaag is Elaine voor het eerst weer met haar op pad naar een serieuze crosstraining bij Henk Jan Lozeman. De familie Pen kocht Vira als veulen met als doel de dressuursport. De merrie bleek echter een heel goede springer en dat maakte dat Elaine haar overnam van moeder Hélène Pen-Aubert en Vira een carrière als eventingpaard tegemoet ging. Met als ultieme succes: teambrons op de WEG in Normandië in 2014.

Barroca d’Alva

De amazone zelf kende reeds een succesvolle start in het Portugese Barroca d’Alva, de afgelopen twee weken. Voor Vira kwam deze wedstrijd nog te vroeg, maar haar andere internationale paarden Blue Nile (v. Casco), Chivers (v. Up to Date; 2e CIC2* en 4e CCI2*) en Dostowjeski (v. Diamond Hit; 4e CIC3*) lieten zich al goed zien in deze openingswedstrijd van het eventingseizoen.

Elaine Pen maakt deel uit van het in februari opgerichte Bavaria O.O-team en traint in die hoedanigheid onder andere bij Martin en Tim Lips. Met de goede resultaten op 1* en 2*-niveau in Portugal als startpunt en de ondersteuning van haar team ziet ze het seizoen met vertrouwen tegemoet. Vira is naast Chivers en Dostojewski één van de paarden met wie ze werkt richting het Europees Kampioenschap.

Facebook Elaine Pen/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Reacties