Vijf combinaties naar EK Endurance

Vijf combinaties naar EK Endurance

Endurance bondscoach Emile Docquier heeft de vijf combinaties bekend gemaakt die van 12 tot en met 15 september deelnemen aan het Europees Kampioenschap Endurance in het Tsjechische Most. Het podium van het NK Endurance in mei gaat naar het EK. Docquier selecteerde daarnaast ook Janet van Wijk en Marijke Visser.

Marly van Ditzhuyzen en Eenhoorn’s Dahman werden eind mei Nederlands Kampioen over de afstand van 160 kilometer in Ermelo. Dat is ook de afstand die de deelnemers in Most moeten afleggen. Carmen Römer reed Oceane d’Havenne op het NK naar het zilver. De geroutineerde Limburgse deed al mee aan meerdere internationale kampioenschappen voor Nederland evenals de zeer ervaren Janet van Wijk die met Zaira Star het EK zal rijden.

Theo Heldens werd met D-Prodigy derde tijdens de nationale titelstrijd in Ermelo. Heldens paard heeft zich al ruimschoots bewezen op dit niveau.

Marijke Visser won vorige maand in Zuid Frankrijk zilver op het WK voor Young Riders. Voor haar eerste EK senioren is de succesvolle amazone geselecteerd met Wamid. (Foto: Lotty van Hulst)

Hoefslag/KNHS

Reacties