Vierspanrijders maken zich op voor Nederlands Kampioenschap

Vierspanrijders maken zich op voor Nederlands Kampioenschap

De schitterende nieuwe terreinen van Hippische Evenementen Zone ‘De Peelbergen’ in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas, zijn van 20 tot en met 23 april het décor van het koningsnummer van de mensport, het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden.

De Peelbergen

Afgelopen maanden is onder leiding van internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman (Meterik) met man en macht gewerkt om rondom Equestrian Centre De Peelbergen een mekka voor de mensport neer te zetten. Er verrezen zeven imposante marathonhindernissen en een dressuur- en vaardigheidsterrein van WK-niveau.

Titelverdediger

De complete Nederlandse vierspantop komt aan de start in Kronenberg, waaronder titelverdediger IJsbrand Chardon (Schipluiden), die in de strijd om zijn 28ste nationale titel concurrentie krijgt van onder meer zijn gouden teamgenoten van het afgelopen Wereldkampioenschap Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Varsseveld).

Wereldbeker

Het Nederlands Kampioenschap is geïntegreerd in de internationale driesterren-wedstrijd met 24 buitenlandse vierspanrijders uit acht landen, waaronder Australië, Duitsland, Zwitserland, Zweden en de Verenigde Staten. Voor de vierspanrijders staat niet alleen de nationale titelstrijd op het programma, zij kunnen tevens de eerste punten verdienen voor de prestigieuze indoor Wereldbeker vierspannen, die in november weer van start gaat.
Het Nederlands Kampioenschap in Horst is voor bondscoach Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) de eerste observatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap, dat in augustus wordt gehouden in de Zweedse stad Gothenburg.

Para

Naast de vierspannen komen ook de enkel- en tweespan paarden in actie op de driesterren wedstrijd. Voor de para equestrian deelnemers is een nationale wedstrijd uitgeschreven die meetelt voor de KNHS-Para Men Trophy 2017.

Programma NK vierspannen
Donderdag 20 april: veterinaire keuring
Vrijdag 21 april: dressuur
Zaterdag 22 april: marathon
Zondag 23 april: vaardigheid, gevolgd door prijsuitreiking NK

Meer informatie: www.menwedstrijdenhorst.nl

Bron: persbericht KNHS

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Vergelijkbare artikelen

Reacties