Verongelukte eventingamazone onder grote belangstelling begraven

Verongelukte eventingamazone onder grote belangstelling begraven

Onder grote belangstelling is de zeventienjarige eventingamazone Olivia Inglis gisteren begraven. De afscheidsdienst werd massaal bezocht door honderden medelevende mensen. Ook de bereden politie bezorgde het meisje de laatste eer.

Olivia stierf vorige week tijdens de tweesterren eventingwedstrijd Scone Horse Trials in thuisland Australië. Het was haar eerste tweester met de elfjarige Coriolanus. De toedracht van de rotatieval is nog altijd onbekend, maar de amazone bleek direct in levensgevaar. Toegesnelde medici en een opgeroepen traumahelikopter mochten niet meer baten. Olivia stierf ter plekke aan haar verwondingen. Ook Coriolanus liep ernstig letsel op. In eerste instantie leek het nog mee te vallen, maar nadat een nekfractuur werd geconstateerd, is besloten om de ruin uit zijn lijden te verlossen.

Fotocollage

Ter nagedachtenis werden op social media massaal foto’s geplaatst van ruiters en amazones met de tag #RideForOlivia. Onder andere Charlotte Dujardin, Carl Hester, Edward Gal en Hans Peter Minderhoud deden mee aan deze actie. Vrienden van Olivia besloten hierom een fotocollage van deze actie te laten maken. Zij presenteerden het kunstwerk vandaag aan de familie van de overleden amazone.

Klik hier voor een foto van de collage.

Bron: Hoefslag/Daily Telegraph

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties