Vernieuwd Paard&Koets succesvol

Vernieuwd Paard&Koets succesvol

Het vernieuwde Paard&Koets, dat afgelopen weekend plaatsvond op het Nationaal Hippisch Centrum, overtrof alle verwachtingen. 11.000 Menliefhebbers vonden hun weg naar Ermelo en genoten zichtbaar van het vernieuwde evenement dat een jaar van de kalender verdween. Het evenement werd begin dit jaar overgenomen door Academy Events, waarmee het voortbestaan van het 32 jaar oude evenement werd gewaarborgd.

Het programma werd ingevuld door diverse toonaangevende namen zoals drievoudig wereldkampioen Boyd Exell, die speciaal voor deze gelegenheid naar Ermelo afreisde. Ook Mieke van Tergouw, Gerard Leijten, Tjeerd Velstra, Glenn Geerts, Martin Hölle, Koos de Ronde en Bram Chardon waren van de partij. De minimarathon voor de jeugd op zaterdag werd gewonnen door Maud Jasperse (enkelspan) en Daniëlle van Tuijl (dubbelspan). Op zaterdag beleefde de Pavo Masterclass zijn apotheose, waarbij Derk Jan Mekkes met de winst naar huis ging. Op zondag werd de ‘Strijd der Rassen’ verreden, waarbij de Welsh pony’s van Melanie van de Bunt op de hoogste trede eindigden

Mennifique wisseltrofee

Ook werd de eerste ‘Mennifique wisseltrofee’ uitgereikt aan Jan van den Broek. Met deze wisseltrofee wil het evenement enthousiaste personen in het zonnetje zetten die soms voor, en vaak achter de schermen, veel voor de mensport betekenen.

Jan van den Broek is vader van Wereldkampioen Wilbrord van den Broek en opleider van Oscar, de ruin waarmee Jan in 2008 Wereldkampioen werd en Wilbrord dit jaar in Izsák. Jan werd zeven maal Nederlands Kampioen (2004 tot en met 2010) met de Inspekteur-afstammeling. In 2011 nam zijn zoon de leidsels over van het inmiddels achttienjarige menpaard en ging vervolgens vier keer onafgebroken met de Nederlandse titel naar huis.

Hoefnet

Reacties