Van Grunsven bijt spits af voor Nederlandse reiningteam

Van Grunsven bijt spits af voor Nederlandse reiningteam

Het FEI EK in Aken is voor de reiningruiters vandaag van start gegaan. De Nederlandse reining paarden zijn vanochtend allemaal fit door de veterinaire keuring gekomen en komen dus morgen vanaf 8.30 uur allemaal aan start in de teamcompetitie. Nederland heeft gunstig geloot en komt als achtste land aan start.

In totaal komen er tien landen en negen teams aan start op het FEI EK 2015. Oostenrijk heeft enkel twee individuele ruiters en België zendt dit jaar geen team uit.

Anky van Grunsven, die in Aken meerdere malen van de partij was met Bonfire en Salinero, is de eerste ruiter van het Nederlandse reiningteam. Met Whizashiningwalla BB komt ze als elfde aan start. De tweede ruiter is Olivier van den Berg met Footwork X Factor (eigenaar Saghita van Buuren). Deze combinatie komt als 21ste aan start. Jurgen Pouls is met Hollywood Gunman de derde ruiter van het team en komt aan start als 30ste. Rieky Young komt met Brady Chex als allerlaatste aan start in de teamcompetitie. In totaal komen er veertig combinaties aan start. De competitie begint om 10.00 uur morgenochtend.

De nummers één tot en met 15 uit het klassement gaan rechtstreeks door naar de individuele finale die zondag wordt verreden om 10.00 uur. De nummers 16 tot en met 30 strijden op zaterdag vanaf 18.15 uur, in de zogenaamde consolation round, om vijf finaleplaatsen voor zondag.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties