Tweede voerleverancier betrokken bij dopingincident

Tweede voerleverancier betrokken bij dopingincident

Een tweede leverancier van paardenvoer blijkt te zijn betrokken bij het incident in Groot-Brittannië, waarbij morfine in het bloed van vijf renpaarden aangetroffen werd. Ook Estimate, het paard van Queen Elisabeth – vorig jaar winnaar en dit jaar tweede in de Gold Cup – werd positief getest op de verboden stof. Eerder had de British Equestrian Trade Association (BETA) al geconstateerd dat ingrediënten van het voer van ‘hofleverancier’ Dodson & Horrell besmet waren, nu is datzelfde euvel ontdekt bij Allen & Page. Volgens BETA komen de foute ingrediënten – gedroogde papaverzaden – van dezelfde producent, die alle verantwoordelijkheid op zich neemt.

Een zeer kleine hoeveelheid morfine in de kiemzaden kan al voldoende zijn om een positief resultaat te testen bij een paard. De gezondheid van het paard komt echter niet in gevaar.

Dodson Y& Horrell ontdekte het besmette materiaal in haar product Alfalfa Oil Plus, waarna als voorzorg alle voorraad teruggehaald werd. Allen & Page gebruikte dezelfde grondstoffen, maar levert niet aan renstallen. Ook deze firma heeft de klanten bij wie de kans bestaat dat ze besmet voer gekregen hebben, ingelicht en de voorraad teruggehaald. Mochten er paarden zijn die dit voer wel al gegeten hebben, dan is dat niet gevaarlijk.

Horsetalk/Hoefslag

Reacties