Twee nieuwe KWPN’ers voor Chester Weber

Twee nieuwe KWPN’ers voor Chester Weber

De Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber heeft zijn selectie paarden uitgebreid met twee Nederlandse paarden, voorheen uitgebracht door de Hongaarse topmenners József Dobrovitz en Mark Osztertág. De bruine KWPN-ruinen Amadeus (v. Talos) en Asjemenou (v. Patijn) verruilen binnenkort hun Hongaarse onderkomen voor de stallen van Weber in de Verenigde Staten. De menner, nummer vijf op de wereldranglijst, is groot van van het Nederlandse tuigpaard. Zo zijn Boris W (v. Talos), Zeppelin (v. Waldemar), Splash (v. Nando) en Boy W (v. Manno), Uniek (v. Nickson) vaste waarden in zijn span.

De elfjarige Amadeus maakte de afgelopen zes jaar vast deel uit van het vierspan van de succesvolle Hongaarse vierspanrijder József Dobrovitz. Als allround achterpaard leverde de ruin een bijdrage aan de uitstekende prestaties van de meervoudig Hongaars kampioen, met als hoogtepunt het behalen van de vierde plaats tijdens het EK in Aken 2015.

Asjemenou, ook elf jaar, was de vaste waarde van het tweespan waarmee Dobrovitz’ neef Mark Osztertág een groot aantal hoge klasseringen boekte en deelnam aan de Wereldkampioenschappen in 2013 en 2015. Het 25-jarige mentalent zette de ruin bovendien in tijdens het EK vierspannen in Izsák 2014. De Patijn-zoon leverde ook een bijdrage aan het winnende optreden van József Dobrovitz in de vierspanrubriek op het CAI3* Altenfelden in 2015.

Chester Weber: ‘Ik ben altijd op zoek naar goede paarden om mijn paardenselectie uit te breiden en we kregen te horen dat deze paarden beschikbaar zouden komen. Ik was in eerste instantie niet van plan er twee te kopen, maar Michael Freund en ik konden gewoon niet kiezen nadat we ze hadden uitgeprobeerd. Het zijn fantastische paarden die zeer goed zijn ingewerkt. Ik ben heel blij met deze twee!’ Asjemenou en Amadeus vertrekken volgende week naar Florida, waar ze naar alle waarschijnlijkheid door Chester al worden ingezet op de eerste internationale menwedstrijd van dit seizoen in de USA, in Dade City. Als de paarden voldoen aan zijn verwachtingen is de kans groot dat de dieren komende zomer terugkeren naar Europa waar Weber zich voorbereidt op het WK vierspannen in Breda.

Bron: Hoefnet

Foto: Remco Veurink

Reacties