Topruiters naar CCI4* Kentucky

Topruiters naar CCI4* Kentucky

In Nederland kijken we al met een schuin oog naar de viersterren eventingwedstrijd in Badminton, omdat daar drie Nederlanders aan de start komen, maar eerst is het de beurt aan het CCI4* in Kentucky, van 23 t/m 26 april. Er staat één Hollander op de voorlopige startlijst, de in Amerika wonende Werner Geven met Vandiver, die zijn viersterrendebuut maakt. De elfjarige ruin presteerde heel constant op twee- en driesterrenniveau.

Hoewel er vooral combinaties uit de USA zelf en Canada meedoen, zoals de in de top twintig van de FEI genoteerde Bruce Davidson (The Apprentice en Ballynoecastle RM), Philip Dutton (Mighty Nice en debutanten Fernhill Cubalawn en Fernhill Fugitive) en Marylin Little (Demeter) met hun beste paarden, ook een aantal absolute toppers uit Europa maken de overtocht. Wat te denken van de nummer één van de wereld en winnaar van vorig jaar met Bay My Hero, William Fox-Pitt (GBR)? De twaalfjarige Ierse ruin is ook nu weer ingeschreven, samen met stalgenoten Parklane Hawk en Freddie Mac. Deze laatste loopt in Kentucky zijn eerste vierster.

Vanuit Duitsland trekken Michael Jung en Andreas Dibowski naar Kentucky. Ze lieten hun  paarden La Biosthetique Sam, Fischerrocana FST (Jung) en Butts Avedon (Dibo) warmdraaien in de driesterren wedstrijd in Fontainebleau afgelopen weekend, met een eerste,  zevende en achtste plek als resultaat. Sam won alles wat er te winnen viel, goud op het Europees en wereldkampioenschap én op de Olympische Spelen in Londen. Fischerrocana won individueel zilver en teamgoud in Caen vorig jaar, nadat ze ook al tweede werd in de vierster in Luhmühlen. Butts Avedon kennen we onder andere als winnaar van Boekelo in 2011. In de vierster van Pau werd hij vorig jaar tweede.

Verder noemen we Francis Whittingon (GBR) met Easy Target, Tim Price (NZL) met Wesko (KWPN, v. Karandasj) en Zara Philips (GBR) met High Kingdom als kanshebbers voor een hoge klassering in de met 300.000 dollar gedoteerde wedstrijd.

Voorlopige startlijst voor het CCI4* Kentucky

St.Georg/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties