WB Mennen: Titanenstrijd in voordeel Chardon beslecht

WB Mennen: Titanenstrijd in voordeel Chardon beslecht

IJsbrand Chardon

De eerste tien wereldbekerpunten zijn binnen voor huidig wereldbekerhouder IJsbrand Chardon. Twee nulrondes in het basisparcours en de drive-off leverden de menner een afgetekende winst op in de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Stuttgart. Het eerste treffen van dit indoorseizoen leverde gelijk een titanenstrijd op tussen Chardon en huidig wereldkampioen Boyd Exell. Maar een blunder in de barrage kostte Exell de overwinning.

Geschrapte poort

In het verkorte barrageparcours was de laatste poort E uit de eerste hindernis geschrapt, maar in de snelheid van de wedstrijd stuurde Exell in een automatisme toch op deze poort aan.

De extra wending die hij hiervoor maakte kostte hem al dusdanig veel tijd dat de overwinning halverwege het parcours eigenlijk al verkeken was. De twee ballen die Exell er vervolgens nog afstootte maakten het er niet beter op.

Met 111.41 als eindtijd was het dit keer het tweede geld dat Exell in Stuttgart ontvangst mocht nemen.

Goed gemanaged

Chardon, die voor Exell in de drive-off startte kon in de coulissen zien hoe zijn grootste concurrent de mist in ging, daar waar hij zojuist twee goed gemanagede parcoursen had gereden.

Chardon, die de bonte nieuwkomer Casper linksvoor had ingespannen, kwam in een tijd van 122.22 foutloos over de finish in het basisparcours en selecteerde zich hiermee als tweede menner voor de drive-off.

Eerder had Duitser Georg von Stein al een finaleplaats behaald, ten nadele van Theo Timmerman die zich in de warming-up nog als derde had mogen opstellen. Drie ballen in het parcours van Timmerman waren er teveel voor een plaats bij de eerste drie.

Tien punten voor Chardon

Von Stein kon zijn goede prestatie in het basisparcours in de finale niet evenaren. Met vier afgeworpen ballen   mocht hij de arena verlaten. Tezamen met de tien strafpunten die Exell moest laten noteren betekende dit dat IJsbrand Chardon als enige dubbel nulrijder voorop in de ereronde mocht.

Met zijn overwinning mag Chardon nu tien kwalificatiepunten laten optekenen, Exell krijgt er acht. Georg von Stein reed in Stuttgart met een wild card, zodat zijn score niet meetelt voor de kwalificatie voor de wereldbekerpunten.

Zijn wereldbekerpunten worden doorgeschoven naar de nummer vier in de einduitslag, Theo Timmerman.

Uitslag:

  1. IJsbrand Chardon (NED) 97,61
  2. Boyd Exell (AUS) 101,41
  3. Georg von Stein (GER) 110,45
  4. Theo Timmerman (NED) 136,84
  5. Rainer Duen (GER) 144,19
  6. Jérôme Voutaz (SUI) 150,11

Reacties